Požar v Bohinju prestrašil 76 ljudi, gasilci pohvalili učitelje

Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so takoj prišli na kraj dogodka in pogasili požar.
Fotografija: Gasilci so hitro posredovali in pogasili požar v mladinskem hotelu. Fotografija je simbolična.
Odpri galerijo
Gasilci so hitro posredovali in pogasili požar v mladinskem hotelu. Fotografija je simbolična.

Iz doma Centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) v Ribčevem lazu v občini Bohinj so v četrtek zaradi sproženega požarnega alarma v kotlovnici za pripravo tople vode evakuirali 76 gostov. Potem ko so gasilci prostore prezračili in pregledali, so se gostje v objekt že vrnili. Pri tem ni bil poškodovan nihče, tudi škoda ni nastala.

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, se je pozno zvečer vklopil požarni alarm zaradi požara v kotlovnici. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so požar po navedbah uprave pogasili, pregledali in prezračili prostore ter preverili prisotnost nevarnih plinov. Odklopili so elektriko v kotlovnici ter prepovedali njeno uporabo, vodstvu doma pa svetovali, da pokličejo servis.

S Policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da naj bi šlo po do sedaj zbranih podatkih za dimniški požar, iz CŠOD pa so glede na poročilo od pooblaščenega izvajalca sporočili, da se je alarm sprožil nekaj po 23. uri zaradi dima v kotlovnici za pripravo tople vode.

Pri tem so na CŠOD dodali, da do samovžiga biomase oziroma požara ni prišlo, da pa so gasilci goste evakuirali zaradi varnosti ter nato odpravili dim v prostoru kotlovnice s prezračevanjem. V domu naj bi bilo po njihovih navedbah prisotnih 76 gostov, od tega 56 gostov starejših od 18 let. Uprava za zaščito in reševanje pa je sprva poročala, da naj bi evakuirali 75 otrok in njihovih učiteljev.

Evakuirani gostje so se po opravljeni intervenciji lahko vrnili v dom. Pri tem ni bil poškodovan nihče, tudi materialna škoda ni nastala, so še pojasnili na PU Kranj.

Vodstvo CŠOD pa je o intervenciji obvestilo pogodbenega energetskega upravljavca objekta. Ta je takoj pristopil k celovitemu pregledu energetskega postroja in že izvedel servisne aktivnosti za nadaljnjo varno in učinkovito delovanje celotnega sistema, so še zapisali v sporočilu za javnost.