Pri Martuljškem slapu padec usoden za pohodnika

Okoliščine kažejo, da je smrt posledica bolezenskega stanja pri planincu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V občini Kranjska Gora se je danes smrtno ponesrečil pohodnik. Kot so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje Slovenije, je ob 15.50 pohodnik pri drugem Martuljškem slapu padel, se poškodoval in bil v nezavesti. Na kraj nesreče so prišli kranjskogorski reševalci in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z ekipo GRS na krovu. Za poškodovanca je bil padec usoden. Kot so sporočili kasneje, okoliščine kažejo, da je smrt posledica bolezenskega stanja pri planincu.


Danes sedem reševanj v gorah


S kranjske policijske uprave so sporočili, da so danes imeli poleg te v Kranjski gori, ki se je končala s smrtnih izidom, še šest reševanj. Prva se je začela že zjutraj na Škrbini, kjer je zaradi odloma kamenja med plezanjem padel alpinist. Na Mojstrovki so zatem opoldan reševali planinca, ki se je prevračal po melišču. Takoj zatem so zaradi bolezenskega stanja pri planincu posredovali še na Planini Podvežak v Lučah. Še tri intervencije so se zvrstile med 14. in 16. uro popoldan.

Najprej sta tuja planinca obstala na nedostopnem terenu pod Skuto, potem si je planinka pri Triglavskih jezerih poškodovala roko. V zadnji intervenciji ob 18. uri pa je ekipa reševala tujo nepoškodovano družino na Prisojniku. Zajela jih je nevihta, bili so izmučeni. Obstali so pred najtežjim delom Kopiščarjeve poti skozi okno, ki ni primerna za sestopanje.