Skala stisnila 12-letnega otroka iz Nemčije

Umrl je na kraju dogodka. Skala ga je stisnila ob drevo. Vrstniki so bili nepoškodovani.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

V kampu Jelinc v občini Bovec so imeli včeraj tragično popoldne. Malo pred 17. uro je skala stisnila ob drevo tujega državljana, ki je umrl na kraju dogodka.

Šlo je za 12-letnega otroka iz Nemčije, poroča Radio Slovenija, preostali vrstniki pa so bili nepoškodovani. Iz policije so kasneje sporočili, da je bilo v skupini 38 mladostnikov in 11 vodnikov, v Slovenijo pa so prišli v šolo v naravi, ki jo je organiziral eden od nemških planinskih klubov.

Nesrečni mladostnik je z nekaj prijatelji odšel približno 50 metrov po nabrežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupina mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je ta prevalila in fanta stisnila ob drevo. Preostali mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri vodnike, ki so nemudoma pohiteli na omenjeni kraj, odmaknili skalo in začeli oživljati fanta. Prav tako so na pomoč poklicali pristojno reševalno službo.

Na kraj je najprej prišla dežurna gasilska ekipa iz Bovca, ki je takoj nadaljevala oživljanje, za njimi pa še reševalci ZD Tolmin. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški pomoči je mladostnik podlegel telesnim poškodbam. Zdravnica je na kraju dogodka odredila sanitarno obdukcijo.

Pomoč na kraju so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela pristojna služba. O vseh ugotovitvah je policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo preiskavo, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem.