Tožnik odstopil od tožbe proti Kevinu Spaceyju za spolni napad

Ali bo konec tudi kazenskega pregona hollywoodskega zvezdnika, bo najverjetneje znano v kratkem.
Fotografija: Kevin Spacey se je v zvezi z incidentom na sodišču že januarja izrekel za nedolžnega. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kevin Spacey se je v zvezi z incidentom na sodišču že januarja izrekel za nedolžnega. FOTO: Reuters

Civilne odškodninske tožbe proti oskarjevcu Kevinu Spaceyju, obtoženemu domnevnega spolnega napada oziroma otipavanja genitalij mladeniča v baru na otoku Nantucket v Massachusettsu, ni več, poroča CNN. Tožnik, ki je imel v času napada 18 let, je namreč tožbo umaknil. Kar je bilo le dober teden po tem, ko jo je vložil.

Vložil jo je namreč 26. junija letos. Tožnik je vseskozi trdil, da mu je igralec najprej kupil več alkoholnih pijač, nato pa začel otipavati njegovo mednožje.

Mladostnik, sin nekdanje televizijske novinarke Heather Unruh, je v času domnevne zlorabe delal v lokalu, vendar se je, ker je bil premlad, da bi lahko užival alkoholne pijače, Spaceyju predstavil kot triindvajsetletnik. Na sodišču je dejal, da mu je igralec ves čas nosil pivo in viski ter v nekem trenutku predlagal, da se napijeta, nato naj bi ga začel otipavati.



Tožnikov odvetnik Mitchell Garabedian je sedaj za CNN potrdil umik tožbe, poteze pa ni želel komentirati. Kot je znano, je spolni incident končal Spaceyjevo kariero, prihodnost pa bo pokazala, kakšen vpliv bo imel umik obtožbe na siceršnji kazenski pregon proti njemu.

Igralec se v zvezi z istim dogodkom namreč sooča s kriminalno preiskavo spolnega napada. Na sodišču se je že januarja izjasnil za nedolžnega. Naslednje zaslišanje na sodišču bo, kot dodaja CNN, v ponedeljek, preiskovalci pa so se v zadnjem obdobju osredotočili na tožnikov mobitel, na katerem naj bi bila shranjena sporočila in obremenjujoči video. Na posnetku naj bi bila roka, ki se dotika hlač v predelu mednožja.

A so se tožnik, njegova mati in tožnikov zagovornik nazadnje izjasnili, da mobitela, ki je že bil na preiskavi pri policistih in zatem vrnjen, ne najdejo. Ali ga bodo le našli, bo najverjetneje znano v ponedeljek. Če ga ne bodo, bodo morali o njegovi vsebini vseeno pričati na sodišču.

Ali je v ozadju umika odškodninske tožbe poravnava, ni znano, bo pa več znanega, ko se bo videlo, ali bo tožnik še sodeloval s tožilstvom ali ne. Čeprav je mladenič igralca obtožil, da ga je otipaval v lokalu, polnem ljudi, napada sicer niso opazili niti lastnik lokala niti osebje.

Preberite še: