Umrl legendarni voditelj Televizije Zagreb Saša Zalepugin

Vrhunec slave je doživel v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, ko je vodil zabavni oddaji Nedjeljom popodne in Sastanak bez dnevnog reda.
Fotografija: Zalepugin (na fotografiji s soprogo) je umrl za posledicami možganske kapi. FOTO: Zaslonski posnetek s Facebooka
Odpri galerijo
Zalepugin (na fotografiji s soprogo) je umrl za posledicami možganske kapi. FOTO: Zaslonski posnetek s Facebooka

Legendarni urednik, novinar in televizijski voditelj Saša Zalepugin je umrl 91. letu starosti, je danes prek Facebooka potrdila njegova soproga Tihana Harapin Zalepugin. Zalapugin bo svojim oboževalcem ostal v spominu predvsem kot voditelj razvedrilnega programa na Televiziji Zagreb, kjer je deloval med letoma 1966 in 1996.

Aleksandar Saša Zalepugin je bil rojen v Sarajevu leta 1931. Vrhunec slave je doživel v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, ko je vodil zabavni oddaji Nedjeljom popodne in Sastanak bez dnevnog reda, ki sta bili med bolj gledanimi televizijskimi programi nekdanje Jugoslavije, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Umrl je za posledicami možganske kapi pred 40 dnevi. Zaradi kapi se je zdravil v Zagrebu.

Brzojavko je družini preminulega danes poslal predsednik hrvaškega parlamenta Gordan Jandroković, ki je izpostavil, da je bil Zalepugin vzor številnim kolegom. »Zaradi njega so ljudje radi gledali televizijski program in mu verjeli,« je še poudaril Jandroković.