V Birminghamu aretirali napadalca z nožem

Napad z nožem je zahteval eno življenje. Policija ga obravnava kot umor.
Fotografija: Policisti zbirajo dokaze po nedeljskem napadu v Birminghamu. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Policisti zbirajo dokaze po nedeljskem napadu v Birminghamu. FOTO: Oli Scarff/AFP

Britanska policija je v povezavi z več napadi z nožem v Birminghamu aretirala 27-letnega moškega. V napadu je umrl 23-letni moški,19-letnik in 23-letnica pa sta v kritičnem stanju v bolnišnici.

27-letnika so zaradi suma umora in sedmih poskusov umora aretirali okoli četrte ure po lokalnem času (okoli pete ure po srednjeevropskem času), je sporočila policija po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Načelnik birminghamske policije Steve Graham je aretacijo označil za ključno, vendar nadaljujejo preiskavo. »Glede na ljudi, ki so bili napadeni, se zdi, da je šlo za naključni napad,« je še povedal. »Obravnavamo ga kot umor,« je pojasnil.

Napadi so se zgodili na štirih različnih krajih po Birminghamu v nedeljo zgodaj zjutraj. Eden od krajev je območje, kjer se zbirajo istospolno usmerjeni, a je policija izključila zločin iz sovraštva. Prav tako so izključili povezave s terorizmom in nasiljem tolp.

Napadi z nožem so na Otoku velik problem že več let. V soboto se je tovrstni napad zgodil tudi v Londonu, v katerem je bilo ranjenih pet ljudi. Junija pa so v napadu moškega v mestu Reading umrli trije ljudje. Ta napad preiskuje protiteroristična policija.