V eksploziji v trgovini ranjenih devet ljudi

91-letno gospo, ki je stanovala nad trgovskim objektom, še vedno pogrešajo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

V trgovskem objektu v kraju St. Jodok am Brenner na Tirolskem je danes dopoldne, nekaj po 11. uri, odjeknila eksplozija, v kateri je bilo ranjenih devet ljudi, poroča avstrijski tisk.

V objektu, ki se je po eksploziji vnel, naj bi bila ena oseba še zasuta oziroma velja za pogrešano. Po poročanju tamkajšnje policije naj bi šlo za 91-letno gospo, ki je še niso uspeli rešiti iz goreče stavbe. »Mimoidoča oseba, ki ne želi biti imenovana, je gospo poskušala že rešiti, zato z gotovostjo vemo, da je v stavbi ujeta še ena oseba,« je še dodal predstavnik policije. Gospa naj bi po podatkih policije stanovala nad trgovskim objektom



Die Presse, ki se sklicuje na direktorja trgovine, piše, da vzrok eksplozije še ni znan. Tiroler Tageszeitung pa poroča, da naj bi eden izmed delavcev na bližnjem gradbišču zavrtal v plinovod, vendar vzroka nesreče še ne morejo potrditi z gotovostjo. 

Tiskovna predstavnica reševalcev je sporočila, da nihče izmed devetih ranjenih ni v smrtni nevarnosti. Sprejeli so jih v bolnišnico v Innsbrucku.