V hudi železniški nesreči na Hrvaškem trije mrtvi

Do nesreče je domnevno prišlo, ko se je potniški vlak z veliko hitrostjo zaletel v stoječi tovorni vlak.
Fotografija: V nesreči je so po prvih uradnih podatkih umrli trije ljudje. FOTO: Goran Mehkek/Cropix
Odpri galerijo
V nesreči je so po prvih uradnih podatkih umrli trije ljudje. FOTO: Goran Mehkek/Cropix

Na železniški postaji Rajić na progi med Okučani in Novsko je včeraj okoli 21.30 prišlo do hude nesreče, v kateri so po prvih uradnih podatkih umrli trije ljudje, enajst je ranjenih, navaja portal Index.hr. Vse tri žrtve so hrvaški državljani, medtem ko je od enajstih poškodovanih, osem tujcev. Po podatkih zdravniške službe, ki je bila na kraju nesreče, poškodovani niso v življenjski nevarnosti.

Do nesreče naj bi prišlo, ko se je potniški vlak z veliko hitrostjo zaletel v stoječi tovorni vlak. Na mestu nesreče so številni reševalci, tja pa se je odpravilo več ministrov in tudi hrvaški premier Andrej Plenković, ki je nekaj po polnoči nagovoril novinarje in hrvaško javnost. Kot je povedal, ne izključuje možnosti, da je poškodovanih še več oseb, več pa bo znanega zjutraj, ko se zdani. Oba vlaka sta skrenila iz proge, je med drugim povedal hrvaški premier.

Po prvih podatkih naj bi vlak, ki je vozil na progi Vinkovci - Novska, prevozil rdečo luč in z veliko hitrostjo zapeljal na postajo, kjer je čakal tovorni vlak.

Preberite še: