V pogorju Reiteralm po padcu umrl alpinist Luka Šinkovec

Kljub temu, da je soplezalec padec zadržal, je mladi alpinist utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.
Fotografija: Planinska zveza Slovenije ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinističnega tabora. Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Planinska zveza Slovenije ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinističnega tabora. Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik/Delo

S Planinske zveze Slovenija (PZS) so sporočili, da se je včeraj popoldne smrtno ponesrečil član alpinističnega tabora mladih perspektivnih alpinistov Luka Šinkovec, sicer član Zgornjesavinjskega alpinističnega kluba Rinka.

Nesreča se je pripetila v severni steni 1758 metrov visoke gore Wartstein v pogorju Reiteralm v Nemčiji, in sicer pri plezanju v navezi. 24-letni starejši alpinistični pripravnik Luka Šinkovec, ki se je skupaj še z ostalimi alpinisti udeležil alpinističnega tabora slovenskih perspektivnih alpinistov, je padel. 

Kljub temu, da je soplezalec padec zadržal, je mladi alpinist utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in alpinista, ki je bil z Lukom v navezi, prepeljala v dolino. Planinska zveza Slovenije ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinističnega tabora.