Policija prijela osumljenca poskusa umora v Celju

Na območju Celja so obravnavali poskusa umora, kjer je 37-letni nekdanji partner zabodel 45-letnico.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent/Delo

Včeraj zvečer okoli 22.30 so bili policisti obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je 45-letni moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval, so sporočili s celjske policijske uprave. V nočnih urah so policisti v Preboldu v sodelovanju s pripadniki specialne policijske enote osumljenemu in še trem osebam odvzeli prostost in jih pridržali. Sumijo jih kaznivega dejanja uboja oziroma sodelovanja pri tem dejanju. Vlogo vseh udeležencev še preiskujejo.

Kot je v izjavi za javnost pojasnil Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, se je poskus uboja zgodil v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je družilo več moških, starih od 24 do 45 let, med katerimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Eden od njih je z ostrim predmetom v nogo zabodel 44-letnika in ga hudo poškodoval. Žrtev je skupaj s še enim stanovalcem po tem objekt zapustila, iskala pomoč in bila odpeljana v celjsko bolnišnico. Moški ni v smrtni nevarnosti, je pojasnil Turk.

V Celju 37-letnik napadel bivšo partnerko

Poleg tega se je v Celju danes ponoči okoli pol treh zjutraj zgodil še poskus umora, kjer je moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Po dejanju je pobegnil s kraja. Osumljen je 37-letnik z območja Laškega, in sicer nekdanji partner žrtve, ki so ga policisti že izsledili in mu odvzeli prostost.

Kot je pojasnil Turk, je storilec prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo pričakal in napadel z nožem ter jo najmanj enkrat zabodel ter s tem hudo telesno poškodoval. 45-letno žrtev so odpeljali v celjsko bolnišnico in je zunaj smrtne nevarnosti.

Vse vpletene oziroma pridržane osebe so stari znanci policije oziroma so bile v preteklosti že obravnavane za različna kazniva dejanja, in sicer v primeru Prebolda glede kaznivih dejanj v zvezi s premoženjem in nasilja ter zaradi drog. 37-letnik z območja Laškega pa je bil v preteklosti že obravnavan za podobno dejanje in kazen za to tudi že prestal. Vsi omenjeni osumljeni so državljani Republike Slovenije.

Turk je zanikal, da bi imeli zaradi pogostosti podobnih dejanj v preteklih dneh na policiji večje kadrovske težave, prav tako je zatrdil, da osumljene osebe drugim niso nevarne in da primeri, ki so se poleg teh dveh zgodili v prvih dneh letošnjega leta, med seboj niso povezani.

Preberite še: