V prometni nesreči na Hrvaškem dva mrtva v avtomobilu s slovensko registracijo

Policija je potrdila, da sta v nesreči umrla državljana Bosne in Hercegovine.
Fotografija: Nesreča pri izvozu Križ na Hrvaškem je terjala dve življenji. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Nesreča pri izvozu Križ na Hrvaškem je terjala dve življenji. FOTO: Oste Bakal

Kutina – Ponoči se je na hrvaški avtocesti A3 med Zagrebom in Beogradom zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva človeka. Hrvaška policija je danes potrdila domneve, da je šlo za državljana Bosne in Hercegovine, stara 29 in 30 let, poroča STA.

Vozila sta v smeri proti Zagrebu, ko sta z avtomobilom znamke BMW 320 s slovensko registracijo iz še neznanega razloga zavila desno čez kovinsko zaščitno ograjo in zdrsnila s ceste.

Ob tem se je avtomobil prevrnil na streho in še naprej drsel čez odvodni kanal ter trčil v žično zaščitno ograjo, ko sta voznik in sopotnik padla iz vozila. Avtomobil je nato zagorel in v celoti zgorel, so policisti opisali nesrečo.

FOTO: Oste Bakal
FOTO: Oste Bakal


Gasilci iz Popovače pri Sisku so danes na svojem profilu na Facebooku objavili, da so prispeli na kraj dogodka in pogasili požar na avtomobilu. Potem so policiji in reševalcem pomagali preiskati območje, da bi našli morebitne dodatne ponesrečene. Iskanje pa so ustavili, ko so policijo z mejnega prehoda obvestili, da sta bila v avtomobilu samo dva človeka.