V streljanju na Celjskem umrli dve osebi

Po prvih ugotovitvah gre za družinsko tragedijo med partnerjema. 61-letni moški je ustrelil 64-letno partnerko in po dejanju storil samomor.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Celjski policisti so ob 15. uri na interventno številko 113 prejeli klic, s katerim so jih obvestili o streljanju na območju Policijske postaje Šentjur pri Celju, v katerem sta dve osebi umrli. Kot je sporočil Marjan Strašek s Policijske uprave Celje, preiskujejo sum umora in samomora. Policija bo več podatkov o dogodku posredovala jutri.

Operativno komunikacijski center je na kraj dogodka poslal več patrulj, policisti pa so v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko. Ogled kraja je v sodelovanju s policisti opravila ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU Celje, udeležili pa sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Po prvih ugotovitvah gre za družinsko tragedijo med partnerjema. 61-letni moški je ustrelil 64-letno partnerko in po dejanju storil samomor.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja umora ter storitve samomora. Več podatkov o tragičnem dogodku bodo sporočili jutri.