V strelskem napadu v Rotterdamu življenje izgubile tri osebe

32-letni storilec je streljal v kliničnem centru Erasmus in bližnji hiši. Storilca, ki je bil tamkajšnji študent, so aretirali, motiv za napad ni znan.
Fotografija: Prizorišče strelskega napada v Rotterdamu. FOTO: Bas Czerwinski/AFP
Odpri galerijo
Prizorišče strelskega napada v Rotterdamu. FOTO: Bas Czerwinski/AFP

V strelskem napadu v nizozemskem Rotterdamu so po podatkih policije življenje izgubile tri osebe, poroča Reuters. 32-letni storilec, ki so ga že aretirali, je streljal v učilnici tamkajšnjega univerzitetnega kliničnega centra Erasmus, še pred tem pa v stanovanju v bližini.

Policija je sprva navedla, da sta v napadu umrla 39-letna ženska in 42-letni moški, ki je bil profesor. Kasneje je sporočila, da je hudim poškodbam podlegla tudi 14-letna hčerka ženske, na katero je storilec prav tako streljal. Policija je navedla še, da je bil ta študent centra.

Z obeh lokacij so poročali tudi o izbruhu požarov, ki so jih medtem že pogasili. Eden izmed študentov je izjavil, da je ogenj v medicinskem centru povzročila molotovka.

FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters

Reuters omenja videoposnetke, objavljene na spletu, ki prikazujejo, kako policija študentom, nekaterim v medicinskih haljah, ukazuje, naj stečejo ven iz objekta, medtem ko so na prizorišče prispele oborožene ekipe za aretacije. Eden izmed videoposnetkov kaže tudi moškega v maskirni obleki, z lisicami na rokah.

Motiv storilca še ni znan.

FOTO: Sem Van Der Wal/AFP
FOTO: Sem Van Der Wal/AFP