Za posledicami prometne nesreče umrl 47-letni motorist

62-letni voznik avtomobila, povzročitelj nesreče, je čelno trčil v motorista, ki so ga na kraju oživljali in ga nato odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je podlegel poškodbam.
Fotografija: na cesti Godovič Hotedršica se je smrtno ponesrečil dvajsetletni motorist Gašper Rejec iz Idrije. Godovič, Idrija, 28.9.2018. Foto: Marko Feist Foto Marko Feist
Odpri galerijo
na cesti Godovič Hotedršica se je smrtno ponesrečil dvajsetletni motorist Gašper Rejec iz Idrije. Godovič, Idrija, 28.9.2018. Foto: Marko Feist Foto Marko Feist

Nekaj pred osmo uro zjutraj se je zgodila hujša prometna nesreča na cesti med Ilirsko Bistrico in Dolenjami. Po prvih podatkih je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, 62-letni državljan Češke, ki je vozil proti Jelšanam in na sredi blagega desnega ovinka zapeljal preko sredinske črte na nasprotno stran, so sporočili s policije.

62-letnik je čelno trčil v motorno kolo, ki ga je vozil 47-letnik iz okolice Ljubljane. Ta je zaradi trčenja padel, na kraju so ga oživljali in ga kasneje odpeljali v UKC Ljubljana. Kot so sporočili s policije, je motorist kasneje v bolnišnici umrl.

Pri padcu se je poškodovala tudi njegova 35-letna sopotnica, ki so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Povzročitelj nesreče bo kazensko ovaden.