120 metrov knjig in jabolčnega zavitka

Medgeneracijsko druženje v središču Raven na Koroškem na ulice privabilo veliko obiskovalcev. 
Fotografija: FOTO: Mateja Kotnik
Odpri galerijo
FOTO: Mateja Kotnik

Ravne na Koroškem - Prebivalci in obiskovalci Raven na Koroškem se od jutra družijo na ulicah ob 120 metrov dolgem jabolčnem zavitku in prav tako dolgi knjižni poti.

Jabolčni zavitek so tretje leto zapored pripravili v Koroškem medgeneracijskem centru. "V projekt je vključenih okoli sedemdeset sodelujočih. Med njimi tudi stanovalci Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu," je povedala Marjana Kamnik, strokovna vodja medgeneracijskega centra in vodja doma starostnikov v Slovenj Gradcu.
FOTO: Mateja Kotnik
FOTO: Mateja Kotnik

S pripravo na peko so začeli včeraj ob osmih zjutraj in zaključili ob sedmih zvečer. Jabolčni zavitek so pekli tako v Slovenj Gradcu kot na Ravnah. Zanj so potrebovali 170 kilogramov jabolk, 90 kilogramov skute, 60 jajc, 60 kilogramov moke, kilogram cimeta, tri in pol kilograma drobtin, 5 kilogramov sladkorja, pet litrov ruma in okoli šest kilogramov rozin. 
FOTO: Mateja Kotnik
FOTO: Mateja Kotnik

Jabolčni zavitek so razgrnili na lepo pogrnjene mize, ki so se vile od vhoda v medgeneracijski center na Partizanski ulici do kulturnega centra, kjer so odprli t. i. kulturno plažo. Ob jabolčnem zavitku so knjižničarke Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika pripravile 120-metrsko knjižno pot. Akcijo so poimenovale Zamenjajva knjigo. Obiskovalci bodo lahko ves dan v verigo prinašali in odnašali knjige ali pa le posedeli ob njih in jih prelistali.

V središču je živahno tudi zaradi Avguštinovega sejma, popoldne pa bodo center zasedli še gostinci s Koroško kuhino.
 


 

Komentarji: