Afera odrezana roka: Abramovu in Adlešičevi podaljšali pripor

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je odločitev o podaljšanju pripora do 27. maja sprejel zaradi ponovitvene nevarnosti. 
Fotografija: Proti Sebastienu Abramovu potekata poleg na ljubljanskem sodišču, kjer je obtožen goljufije, še postopka pred celjskim in žalskim sodiščem: v Celju zaradi suma, da je umoril svoje nekdanje dekle Saro Veber, v Žalcu pa zaradi suma goljufije njenih staršev. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Proti Sebastienu Abramovu potekata poleg na ljubljanskem sodišču, kjer je obtožen goljufije, še postopka pred celjskim in žalskim sodiščem: v Celju zaradi suma, da je umoril svoje nekdanje dekle Saro Veber, v Žalcu pa zaradi suma goljufije njenih staršev. FOTO: Dejan Javornik

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abamovu in njegovemu dekletu Juliji Adlešič v zadevi Odžagana roka znova podaljšal pripor, tokrat do 27. maja, so danes za STA potrdili na sodišču. Razlog za podaljšanje pripora, ki se jima izteče 2. aprila, je ponovitvena nevarnost.

Obtožnica je bila proti Abramovu, njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču ter Adlešičevi vložena konec julija lani zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko, obtoženim pa grozi do osem let zapora. Adlešičeva si je januarja lani odžagala levo roko, pri čemer je trdila, da je šlo za nesrečo. A po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic.


 

Sodnica izločila nezakonito pridobljene dokumente


Abramov je namreč Adlešičevo pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadlo kar 1,22 milijona evrov odškodnine.

Adlešičeva si je januarja lani odžagala levo roko in trdila, da je šlo za nesrečo. A po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic. FOTO: Igor Mali
Adlešičeva si je januarja lani odžagala levo roko in trdila, da je šlo za nesrečo. A po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic. FOTO: Igor Mali


Sodnica je sicer v primeru z odžagano roko ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev.
 

Proti Abramovu še postopka v Celju in Žalcu


Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. V pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je Abramov junija lani vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško. Višje sodišče v Celju je nato ugodilo pritožbi odvetnika Abramova na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Proti Abramovu poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Komentarji: