Andrej Grah Whatmough za direktorico TV Slovenija predlaga Natalijo Gorščak

Generalni direktor RTV Slovenija je programskemu svetu po naših informacijah podal predlog za soglasje k imenovanju Natalije Gorščak za direktorico TVS.
Fotografija: Trenutno funkcijo direktorja TV Slovenija opravlja kar generalni direktor RTV Slovenija. FOTO: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Odpri galerijo
Trenutno funkcijo direktorja TV Slovenija opravlja kar generalni direktor RTV Slovenija. FOTO: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Le prijava nekdanje direktorice TV Slovenija Natalije Gorščak je bila po naših informacijah skladna z razpisnimi pogoji, druga prispela prijava pa je bila posredovana po elektronski pošti in je tako niso obravnavali. Ta odločitev je sicer nenavadna, celo bizarna, saj je Andrej Grah Whatmough s pomočjo obstrukcije programskih svetnikov blizu koalicije Janeza Janše Gorščakovo s tega mesta razrešil 20. avgusta lani. Razrešitev izpodbija na sodišču. Gorščakova se je kot edina prijavila že na prejšnji razpis, a njena vloga ni bila popolna.

Kot vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija je nato funkcijo pol leta opravljal Valentin Areh, zatem pa je vodenje TV Slovenija prevzel Grah Whatmough.

V utemeljitvi svojega predloga je Grah Whatmough zdaj zapisal, da TV Slovenija potrebuje direktorja, k njegovi odločitvi, da predlaga v imenovanje Gorščakovo pa je prispevalo tudi dejstvo, da so pred TV Slovenija pomembna imenovanja kar treh odgovornih urednikov programov, česar pa ni mogoče opraviti brez imenovanega direktorja televizije oziroma vršilca dolžnosti.

Gorščakova se je kot edina prijavila že na prejšnji razpis, a njena vloga ni bila popolna. FOTO: Jure Eržen/Delo
Gorščakova se je kot edina prijavila že na prejšnji razpis, a njena vloga ni bila popolna. FOTO: Jure Eržen/Delo
Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore.

Doslej je bila večina v programskem svetu na strani generalnega direktorja in naklonjena tudi koaliciji Janeza Janše.

Preberite še:

Komentarji: