Bo Šabedra v kliničnem centru nadomestil Žepič?

Teodor Žepič je v UKC prišel lani poleti in trenutno poslovno vodi več klinik.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

Ljubljana - Ko se je izvedelo, da je generalni direktor Kliničnega centra Aleš Šabeder kandidat za novega ministra za zdravje, se je postavilo vprašanje, kdo bo prevzel vodenje največje slovenske bolnišnice. Naši sogovorniki so ocenjevali, da utegne položaj zasesti poslovni direktor pediatrične klinike Teodor Žepič, zdaj pa so o tem, da bo prav on kot vršilec dolžnosti najverjetneje prevzel vodenje UKC Ljubljana, poročali tudi na RTV Slovenija.

Teodor Žepič. FOTO: UKC Ljubljana
Teodor Žepič. FOTO: UKC Ljubljana

Žepič je junija lani, kmalu po upokojitvi Biserke Marolt Meden postal poslovni direktor Pediatrične klinike. Pred tem je bil svetovalec uprave Deželne banke Slovenije, vrsto let je vodil hranilnico Lon in se kalil v Gorenjski banki. Deželna banka je tudi lastnica Semenarne Ljubljana od koder je na direktorsko mesto v UKC prišel Šabeder.

Žepič, politolog po izobrazbi je pred nedavnim v kliničnem centru prevzel tudi vodenje ortopedske, dermatovenerološke, očesne in ORL-klinike. Po tem, ko smo v Delu razkrili, da je bil komaj imenovani poslovni direktor teh klinik v preteklosti poslovno povezan z Urško Jurkovič, znano iz afere o podkupovanju zdravnikov, ga je vodstvo kliničnega centra umaknilo iz vodstvenega položaja in delo zaupalo Žepiču.

Preberite še:

Komentarji: