Čaka nas nevihtna volilna nedelja

Vreme bo še naprej »ne tič ne miš« z veliko vlažnostjo in krajevnimi nevihtami, ki bodo po volilni nedelji vztrajale še najmanj en teden.
Fotografija: Za bodisi slabo bodisi solidno volilno udeležbo bomo tako težko krivili vreme. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Za bodisi slabo bodisi solidno volilno udeležbo bomo tako težko krivili vreme. FOTO: Jure Eržen/Delo

Po aprilskem maju se zdi, da junij končno obeta poletne temperature. V petek in soboto bo dokaj sončno vreme, popoldanske nevihte pa bodo nekoliko manj verjetne, napovedujejo meteorologi. Sončni začetek meseca bo marsikoga zvabil na Primorsko, kjer so v Koprskem zalivu v morju že danes zjutraj namerili 23,8 stopinj Celzija. »Takšne temperature morja so precej tople za ta letni čas. Vendar plast vode s takšno temperaturo ni preveč globoka in bi jo utegnil sunek burje že razpihati,« je povedal Andrej Velkavrh, dežurni prognostik. Ker burje ni na vidiku, si lahko v prihodnjih dneh obetamo še višje temperature morja.

Sončni začetek meseca bo marsikoga zvabil na Primorsko. FOTO: Blaž Samec/Delo
Sončni začetek meseca bo marsikoga zvabil na Primorsko. FOTO: Blaž Samec/Delo


Sosedje na hrvaško obalo za konec tedna vabijo z obljubljami poletne vročine, omenjajo celo sparino. »Jadran je dober izbor za podaljšan konec tedna,« sporoča hrvaški Dnevnik. Temperature na hrvaški obali naj bi se v prihodnjih dneh povzpele na 29 stopinj Celzija, pozno popoldne pa bodo možne krajše nevihte. Jadransko morje ima pri Malem Lošinju te dni 24 stopinj Celzija.

Pri nas bo poletni soboti sledila nevihtna volilna nedelja, zaradi česar se bodo morda izletniki vrnili domov in opravili svojo državljanjsko dolžnost. Za bodisi slabo bodisi solidno volilno udeležbo bomo tako težko krivili vreme.

A Andrej Velkavrh poudarja, da junij v resnici ne prinaša večjih sprememb. Še najtopleje bo od četrtka do nedelje, še kakšno stopinjo ali dve več kot danes. Vreme bo še naprej »ne tič ne miš« z veliko vlažnostjo in krajevnimi nevihtami, ki bodo vztrajale še najmanj en teden.

Komentarji: