Gašpar Gašpar Mišič se je za odškodnino obrisal pod nos

Višje sodišče je potrdilo prvostopenjsko sodbo, po kateri Gašpar Gašpar Mišič ni upravičen do odškodnine zaradi odpoklica z mesta predsednika uprave Luke Koper.
Fotografija: Gašpar Gašpar Mišič tudi na višjem sodišču ni uspel z odškodninskim zahtevkom proti Luki Koper.  FOTO:  Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Gašpar Gašpar Mišič tudi na višjem sodišču ni uspel z odškodninskim zahtevkom proti Luki Koper.  FOTO:  Blaž Samec/Delo

Koprsko višje sodišče je potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je zavrnilo tožbeni zahtevek Gašparja Gašparja Mišiča o ničnosti njegove razrešitve s položaja predsednika uprave Luke Koper in glede njegovega odškodninskega zahtevka v višini 757.388 evrov, skupaj s pripadajočimi obrestmi. To je danes na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila Luka Koper.

»Nič, gremo dalje,« je v svojem slogu komentiral Gašpar Gašpar Mišič. Podjetnik z nepremičninami, ki danes vodi javno komunalno podjetje Okolje Piran, je načeloval upravi Luke Koper od septembra leta 2013 do aprila 2014, ko ga je s tega mesta odpoklical nadzorni svet, ki mu je tedaj predsedovala Alenka Žnidaršič Kranjc. Kot se je pozneje izkazalo, s funkcije ni bil zakonito odpoklican, zato ga je nadzorni svet pod Urošem Ilićem pred tremi leti še enkrat razrešil.

Gašpar Mišič se je na razrešitev pritožil, a mu je po zapleteni sodni poti - kjer je že skoraj dokazal upravičenost svoje zahteve - z zadnjo odločitvijo višjega sodišča vendarle ne pripada odškodnina. Zahteval je  namreč razliko med plačo in nagradami, ki bi jih prejel do konca mandata kot predsednik uprave Luke Koper, in med plačami, ki jih je prejemal po razrešitvi. V pogodbi, ki jo je podpisal ob nastopu funkcije predsednika uprave Luke, pa je sicer pisalo, da se izrecno in brezpogojno odpoveduje pravici do uveljavljanja odpravnine ali druge odškodnine v primeru predčasnega odpoklica ali prenehanja mandata iz kateregakoli razloga.

Gašpar Mišič danes ambicij, da bi se vrnil v Luko Koper nima več. »Luki in njeni upravi želim vse najboljše, žal pa je največja ovira za njeno delovanje politika. Koliko časa govorimo samo o dvajsetih kilometrih drugega tira« je izpostavil.

Preberite še:

Komentarji: