Gorenjska avtocesta znova odprta

Po podatkih policije so posledice nesreče odstranjene. 
Fotografija: Policisti sumijo, da je bilo vzrok prometne nesreče predrtje pnevmatike tovornjaka. FOTO: Gasilskoo-reševalna služba Kranj
Odpri galerijo
Policisti sumijo, da je bilo vzrok prometne nesreče predrtje pnevmatike tovornjaka. FOTO: Gasilskoo-reševalna služba Kranj

Gorenjska avtocesta je znova odprta v obe smeri, so sporočili s PU Kranj ter dodali, da so posledice nesreče odstranjene. Avtocesta je bila zaradi nesreče zaprta več kot šest ur. 

V smeri proti Avstriji je še vedno krajši zastoj, proti Ljubljani pa se je zastoj sprostil. 


Prevrnil se je tovornjak s tovorom peska


Po prvih podatkih, ki nam jih je posredoval Bojan Kos s Policijske uprave Kranj, je bilo v nesreči udeleženo eno tovorno vozilo. Vozilo se je prevrnilo in tovor (pesek) je razsut na obeh straneh avtoceste pri viaduktu Rupovščica.

Nesreča tovornjaka. FOTO: Gasilsko-reševalna služba Kranj
Nesreča tovornjaka. FOTO: Gasilsko-reševalna služba Kranj


Policisti so na kraju prometne nesreče na avtocesti zaključili ogled ter odstranili tovorno vozilo in posledice nesreče. Zaradi suma, da je bilo vzrok prometne nesreče predrtje pnevmatike, so jo policisti zasegli in bo predmet nadaljnjega preverjanja. Voznik se je telesno poškodoval, zato so ga odpeljali v bolnišnico, in ni bil pod vplivom alkohola.

FOTO: Gasilsko-reševalna služba Kranj
FOTO: Gasilsko-reševalna služba Kranj


{embed_iframe}https://feed.mikle.com/widget/v2/22740/{/embed_iframe}
 

Prometna napoved


Od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo znova zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. Promet se bo močno povečal prihodnji teden, predvsem v sredo, 29. maja, popoldne in zvečer ter v četrtek, 30. maja, ko se zaradi praznika začne podaljšan konec tedna v Avstriji, večjem delu Nemčije in delu Švice. Zato bodo v četrtek, 30. maja, jutranje prometne konice daljše kot običajno, navajajo na Darsu. Promet bo povečan od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski. Povečan promet se pričakuje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

Ste na kraju dogodka ali ste obtičali v zastoju? Pošljite nam fotografijo.

Komentarji: