Ivana Galeta opazil šef Sove

Najbolj znani žvižgač pri nas se čudi, da se z njegovo udeležbo na protestih ukvarjata Sova in predsednik vlade.
Fotografija: Ivan Gale se je včeraj udeležil protestov, ki so se sprevgli v nasilni spopad s policijo. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Ivan Gale se je včeraj udeležil protestov, ki so se sprevgli v nasilni spopad s policijo. FOTO: Arhiv Dela

Ivan Gale, nekdanji uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve, ki je razkril nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme ob prvem valu epidemije, se je tudi včeraj odpravil na proteste v središče prestolnice. »Tja sem šel iz istega razloga kot vedno – šel sem mirno protestirat proti vladi Janeza Janše, njenim ravnanjem in protestiram tudi proti nesorazmernim protikoronskim ukrepom,« razlaga najbolj znani slovenski žvižgač.

Na neki način mu je žal, da se je udeležil sinočnjega huliganskega divjanja. »Tudi na nekaterih drugih protestih so bili napovedani huligani, a me to ni nikoli odvrnilo, da bi šel protestirati. Ne želim namreč dopustiti, da bi se upravičeni protesti proti vladi s tovrstnimi napovedmi minirali,« poudarja.

Tako je tudi včeraj mirno protestiral, pravi, ni kršil vladnih odlokov, saj je bil v družbi štirih ljudi, žal pa mu je, da je dogajanje eskaliralo v fizične spopade. »Smilili so se mi policisti in konji, ki so jih vznemirjali s pirotehničnimi sredstvi. Zdelo pa se je, da so skupine nasilnih protestnikov vodene, saj je bilo slišati, da nekdo vodi njihovo ravnanje; v središču Ljubljane je bilo sicer veliko obrazov, ki jih doslej na petkovih protestih nisem opazil, veliko je bilo mlajših, ki jih običajno ni,« pravi.



image_alt
Obsodbe se vrstijo, a vprašanje je, kdo je proteste sploh organiziral


Opazila sta ga šef Sove in premier


Da se je Gale udeležil protestov, je opazil tudi premier Janez Janša. Na to ga je dejansko opozoril šef Sove Janez Stušek, ki mu je poslal njegovo fotografijo z družbenega omrežja facebook. »Slikala me je oseba, ki jo na videz poznam, in objavila na svojem facebook profilu. Se pa čudim, da direktor Sove pošilja moje fotografije, ki jih najde na družbenem omrežju, predsedniku vlade in da on to tvita. Da ima čas, da se z menoj ukvarja. Prav smejal sem se njegovemu komentarju,« sklene Ivan Gale.



S spremljanjem Galeta se bo ukvarjal tudi Knovs. To bo, je napovedal predsednik parlamentarne komisije za nadzor Sove Matjaž Nemec, prihodnji teden povprašal predsednika vlade. 



»Kot predsednik vlade imate odgovornost, da pojasnite vlogo Sove na protestih in na kateri zakonski podlagi vas je direktor Sove Janez Stušek obveščal o dogajanju na zadnjem nasilnem protestu v Ljubljani,« je zapisal Matjaž Nemec.

Preberite še:

Komentarji: