Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Jutri o razrešitvi Uroša Urbanije: Računam na vseh 17 glasov podpore

Za jutri je sklicana seja sveta zavoda RTV Slovenija. Se obeta menjava na čelu TV Slovenija že pred izborom novega direktorja s polnim mandatom?
Uroš Urbanija napoveduje, da se bo jutrišnje seje zavoda udeležil, a da pričakuje podporo. FOTO: Črt Piksi/Delo
Uroš Urbanija napoveduje, da se bo jutrišnje seje zavoda udeležil, a da pričakuje podporo. FOTO: Črt Piksi/Delo
23. 8. 2023 | 13:56
24. 8. 2023 | 10:36
2:19

Za jutri je ob 14. uri sklicana izredna seja sveta zavoda, na kateri naj bi nova uprava svetnike seznanila s trenutnim stanjem in prednostnimi kratkoročnimi načrti, prav tako naj bi izvedli glasovanje o razrešitvi vršilca dolžnosti direktorja TV Slovenija Uroša Urbanije.

Kot je v utemeljitvi sklica seje zapisal predsednik sveta Goran Forbici, je vodstvo v skladu s 16. členom zakona o RTV Slovenija predlog posredovalo prejšnjo sredo, 16. avgusta, in svet zaprosilo, naj o soglasju odloči v petnajstih dneh.

Na RTV Slovenija tega postopka doslej niso želeli komentirati, je pa Urbanija čivknil, da je Zvezdan Martić še kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja proti njemu sprožil postopek izredne odpovedi. »Najbolj bizaren pa je razlog. Ker sem dolgoletni pomočnici za finance, ki je bila to v času najmanj petih direktorjev na TVS že 25 let, marca 2023 dal nekaj pooblastil. Da je stvar še bolj bizarna: Martić trdi, da tega ni dovolil Andrej Grah Whatmough,« je zapisal Urbanija, ki nam je danes pojasnil, da gre za edini očitek, ki pa nikakor ni resničen, zato »pričakujem, da me bodo soglasno podprli – vseh 17 svetnikov«.

Kako bo ravnal v primeru razrešitve, pa ni želel odgovoriti, a ker je nova uprava že objavila razpise za mesta direktorjev televizije, radia in digitalnih vsebin, je pričakovati, da bi ga v tem primeru nadomestili z drugim vršilcem dolžnosti. Rok za prijavo se izteče 8. septembra.

Na vprašanje, ali se bo prijavil tudi sam, je Urbanija odgovoril, da še ne ve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine