Kdaj bo poletje

V prihodnjih dneh lahko pričakujemo soparno vreme, stanovitnejše poletno obdobje pa nas po sedanjih napovedih čaka od nedelje. 
Fotografija: Pogrešate vročino? FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Pogrešate vročino? FOTO: Getty Images/iStockphoto

Čeprav bi morali glede na datum in letni čas iz omare vleči le čim tanjša oblačila, si je marsikdo minule dni in danes nadel tudi kakšno jopico in potarnal, da ga zebe. 

V prihodnjih dneh bo vendarle nekoliko topleje, a na stanovitnejše vreme, ko se ni treba bati ploh in neviht, bo treba še počakati, je za delo.si povedal Andrej Velkavrh z Agencije RS za okolje (Arso).

Po napovedih se bo danes čez dan ponekod zjasnilo, a popoldne se bodo na nebo znova pripodili oblaki, ki bodo ponekod izpustili tudi nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27 stopinj Celzija, na Primorskem do 30. 

»Prav zelo vroče ne bo, bo pa v sredo in četrtek med 28 in 30 stopinjami Celzija. Soparno bo, ker bo v zraku veliko vlage,« je pojasnil Velkavrh in dodal, da lahko do nedelje pričakujemo nestalno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. V petek bodo padavine še pogostejše. 

Od nedelje pa se vendarle kaže poletno vreme. Vsaj do srede bo po sedanjih modelih večinoma sončno, verjetnost za padavine bo majhna. Temperature bodo okoli ali celo malo nad 30 stopinjami Celzija. 

Po sedanjem vremenu še ne moremo soditi celotnega poletja, je dodal Velkavrh. Morda bomo že čez nekaj dni nergali, da nam je prevroče. 

Komentarji: