Predstavitvena informacija

Ko zaboli, je vsak dan čakanja preveč

»Močno me boli koleno. Bolečina se je pred dnevi pojavila ob nerodnem koraku v gozdu in zdaj, ko hodim navkreber, začutim neprijeten in boleč občutek.«
Fotografija: Čakanje in upanje, da bo minilo, je zato najslabše, kar lahko storite. FOTO: Depositphotos
Odpri galerijo
Čakanje in upanje, da bo minilo, je zato najslabše, kar lahko storite. FOTO: Depositphotos

Zveni znano? Ste to slišali od družinskega člana, prijatelja ali pa ste vi tisti, ki vas muči ta težava? Živite z bolečino, se pregovarjate sami s seboj, da »se do zdravnika tako ne da priti ali pa se predolgo čaka«, ali pa vas je mora celo strah, da bo strokovna oskrba predraga? Tako se težava stopnjuje, saj njenega vzroka ne odpravite. Čakanje in upanje, da bo minilo, je zato najslabše, kar lahko storite.

Boste čakali ali obiskali zdravnika?

Bolečina, posebej če gre za poškodbo, običajno ne izzveni sama. Nasprotno, ponavadi se stanje poslabšuje, kar pa vse bolj vpliva na vaš vsakdan. Občasna »opozorila« ob vzponu na priljubljeno izletniško točko se lahko spremenijo v motečo bolečino, ki jo čutite že ob hoji po stopnicah. To je že trenutek za alarm in obisk zdravnika. Dlje vas bo bolelo, daljše bo namreč okrevanje.

FOTO: Depositphotos
FOTO: Depositphotos

Do strokovne obravnave v nekaj dneh

Zato je zelo pomembno, da hitro prepoznate dejavnike, ki povzročajo bolečine. Ključno je, da pridobite pravo diagnozo in nato tudi ustrezno zdravstveno oskrbo. Jo je mogoče dobiti hitro in brez dodatnih skrbi, koliko bo stala? Mogoče. Bistveno je pravo zavarovanje , ki vam zagotovi specialistično obravnavo, zahtevne diagnostične postopke, posege, zdravila na beli recept in tudi ambulantno rehabilitacijo, s čimer se lahko hitreje vrnete v normalno življenje. Pri tem je odločilno, da ste hitro na vrsti. Z zavarovanjem Specialisti+ v povprečju začnete obravnavo že v nekaj dneh od prijave vašega primera.

Celostna obravnava

Kako bi lahko z zavarovanjem Specialisti+ poskrbeli za koleno, s katerim se je začela naša zgodba? S hitro napotnico za prvo obravnavo pri ortopedu bi lahko že v nekaj dneh pridobili mnenje specialista. Ta bi vas lahko napotil na magnetno resonanco, na kateri bi se na primer izkazalo, da je potrebna artroskopija kolena. Na poseg vam ne bi bilo treba čakati tedne ali celo mesece, ampak bi bil izveden čim prej. Po posegu bi opravili kontrolni pregled pri istem specialistu ortopedije, ki vas je operiral, nato pa še fizioterapijo v bližini vašega domovanja. Obravnavo bi končali s kontrolo čez nekaj mesecev. Krog strokovne obravnave bi bil sklenjen brez odvečnega čakanja in brez dodatnih stroškov.

FOTO: Triglav Zdravje
FOTO: Triglav Zdravje


Naročnik oglasne vsebine je Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d