Litijska bo zaprta do konca junija

Potekata gradnja kanalizacije in rekonstrukcija vozišča.
Fotografija: Zapora Litijska FOTO: MOL
Odpri galerijo
Zapora Litijska FOTO: MOL

Litijska cesta bo med Pesarsko in Fužinsko cesto od jutri, 10. aprila, pa vse do 30. junija zaradi rekonstrukcije vozišča in gradnje komunalne infrastrukture zaprta za ves promet. 

Obvoz za osebna vozila, lažja tovorna vozila, katerih teža ne presega 3,5 tone, in avtobuse mestnega potniškega prometa na liniji 13 bo po Hruševski cesti, za preostala težja tovorna vozila pa po vzhodni ljubljanski obvoznici, Zaloški cesti in Kajuhovi ulici.

Mestni avtobusi na liniji 13 bodo v času zapore ustavljali na vseh rednih postajališčih obvozne trase, na postajališčih Emona, Rast in Hrušica pa ne bodo ustavljali.

Rekonstrukcija ceste, izvajalec del je družba Komunalne gradnje, spada v okvir evropskega projekta Čisto zate, v okviru katerega bo na območju mestne občine dograjeno kanalizacijsko omrežje, hkrati z njim pa preostala komunalna in cestna infrastruktura.

Projekt Čisto zate bo potekal do leta 2021, v tem času bo urejena kanalizacija na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa bo na novo priključenih več kot 22.000 prebivalcev. Leta 2017 je bila priključenost na javno kanalizacijo v MOL 88-odstotna, s projektom Čisto zate pa se bo povečala na 98 odstotkov.

Komentarji: