Lov za posteljo v študentskem domu odprt le še do petka

Za sprejem v domove je na voljo 4718 mest, za podaljšanje bivanja pa skoraj dvakrat toliko. 
Fotografija: Vlogo morajo podati tudi tisti, ki na fakulteto še niso vpisani. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Vlogo morajo podati tudi tisti, ki na fakulteto še niso vpisani. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov tako v javnih kot tudi zasebnih študentskih domovih in dijaških domovih za prihajajoče študijsko leto. Zanj morajo študenti – tudi tisti, ki nameravajo bivati pri zasebnikih – zaprositi do petka, 16. avgusta.

To lahko storijo prek elektronske vloge na portalu eVŠ, sporočajo z ministrstva za izobraževanje. Omenjeni rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali oziroma oddali prijavo za vpis na študij šele po končanem roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje.

V študijskem letu, ki se začne oktobra, je skupno razpisanih 12.145 mest za subvencionirano bivanje. Od tega jih je 4718 namenjenih za tiste, ki se prvič podajajo v študijske klopi, medtem ko je za podaljšanje bivanja namenjenih 7403 mest. V študentskih domovih je še 24 prostih postelj za študente z mednarodno zaščito.



Razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih kapacitet sta objavljena na portalu eVŠ.

Preberite še:

Komentarji: