Maji Pak nov mandat na STO, Marijanu Papežu pa na Zpizu

Pakova je vodenje STO prevzela leta 2010, Papežu bo tokratni mandat peti po vrsti.
Fotografija: Marijan Papež, generalni direktor zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Marijan Papež, generalni direktor zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovensko turistično organizacijo (STO) bo še naprej vodila Maja Pak. Vlada jo je na današnji seji za direktorico omenjene organizacije imenovala za novo petletno obdobje, ki bo začelo teči 1. aprila. Vlada je tudi soglašala z vnovičnim imenovanjem Marijana Papeža za generalnega direktorja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Štiriletni mandat mu prične teči 12. aprila, bo pa to že njegov peti mandat na tem mestu. Papeža, ki ni imel protikandidatov, saj se je edini prijavil na januarski razpis, je na seji 25. februarja soglasno imenoval svet zavoda. Zdajšnji mandat mu poteče 11. aprila.

Maja Pak. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Maja Pak. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Tudi Pakova je vodenje agencije kot vršilka dolžnosti prevzela že pred desetimi leti - septembra 2010, decembra istega leta pa ji je vlada podelila poln mandat na čelu STO. Pred prevzemom vodenja agencije je bila Pakova na STO vodja oddelka za raziskave in razvoj. Pred tem je opravljala delo generalne sekretarke na STO ter bila še prej produktni vodja za angleško govoreče države v Zdravilišču Rogaška. Magistrirala je iz podjetništva na temo uporaba uravnoteženega sistema kazalnikov v okviru strateškega managementa Slovenske turistične organizacije, ki velja za osrednjo nacionalno agencijo za promocijo turizma.

Komentarji: