Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Matjaž Nemec neuspešen pri kandidaturi

Evropski poslanec SD se je želel potegovati za položaj podpredsednika evropskega parlamenta.
Matjaž Nemec ni dobil dovolj podpore v svoji politični skupini. FOTO: Voranc Vogel
Matjaž Nemec ni dobil dovolj podpore v svoji politični skupini. FOTO: Voranc Vogel
10. 7. 2024 | 13:11
10. 7. 2024 | 13:58
1:34

Evropskemu poslancu Matjažu Nemcu ni uspelo v boju za eno od petih kandidatskih mest socialistov in demokratov (S & D) za podpredsednika evropskega parlamenta.

Med osmimi kandidati je bil po neuradnih informacijah na sedmem mestu z 29 glasovi. Največ glasov, in sicer 99, je dobila nemška socialdemokratka Katarina Barley. Drugi štirje kandidati skupine so Romun Victor Negrescu, Španec Javi López, Danka Christel Schaldemose in Italijanka Pina Piecerino.

Po neuradnih informacijah je takšen razplet glasovanja posledica sporazuma med večjimi nacionalnimi delegacijami v skupini S & D. Nemec je edini slovenski poslanec v  tej politični skupini v novoizvoljenem evropskem parlamentu.

Volitve prihodnji teden

Evropski parlament bo novo predsednico (še en mandat bo predvidoma dobila Maltežanka Roberta Metsola iz EPP) in 14 podpredsednikov volil na prvem zasedanju v Strasbourgu prihodnji teden.

V zadnjih tednih sta bili slovenski poslanski Romana Tomc (SDS) in Irena Joveva (Svoboda) izvoljeni za podpredsednici v svojih političnih skupinah, desnosredinskem EPP in liberalnem Renewu.  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine