Menjava na čelu poslanske skupine SDS

Nekdanja državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec bo po naših informacijah v tem mandatu vodila poslansko skupino.
Fotografija: Poslance SDS bo po novem vodila Jelka Godec. Kdo bo vodil največjo poslansko skupino, še ni jasno. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Poslance SDS bo po novem vodila Jelka Godec. Kdo bo vodil največjo poslansko skupino, še ni jasno. FOTO: Jure Eržen/Delo

K odločitvi, da bo Danijela Krivca na čelu poslanske skupine nadomestila Jelka Godec, bi lahko prispevala njegova bolj zmerna drža v prejšnjem mandatu. Nanj so zato večkrat letele kritike v tršem delu Janševe koalicije in tudi SDS.

Godčeva je tudi podpredsednica stranke. V parlament je bila prvič izvoljena leta 2014, ko se je uveljavila predvsem kot predsednica preiskovalne komisije za ugotavljanje zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic.

Menjavo, ki jo je potrdil izvršilni odbor, znova kaže na to, da bo SDS v tem mandatu neizprosna opozicija, kar je že pokazala z vložitvijo 27 zakonskih sprememb takoj po potrditvi mandatov in dveh predlogov posvetovalnih referendumov, in sicer o noveli zakona o RTV Slovenija in noveli zakona o vladi.

Koga bodo predlagali na mesto podpredsednika državnega zbora, se v SDS menda še niso dogovorili. V prejšnjem mandatu je to funkcijo zasedal Jože Tanko, ki je pred Krivcem vodil poslansko skupino.

Komentarji: