Za prehod meje na Dobovcu vozniki čakajo že dve uri in pol

Vozniki osebnih vozil za prehod meje najdlje čakajo na Dobovcu, več kot dve uri čakajo tudi na Gruškovju, na Dragonji pa od ene do dveh ur.
Fotografija: Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Obrežje in Gruškovje. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Obrežje in Gruškovje. FOTO: Tadej Regent/Delo

Pred mejnimi prehodi s Hrvaško so že od jutra zastoji. Najdaljši je na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški v dolžini štirih kilometrov. Na več mejnih prehodih so tudi daljše čakalne dobe predvsem za izstop iz države, poroča prometno-informacijski center.



Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Petrina, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec, Gruškovje in Zgornji Leskovec.
 

Najdlje čakajo na Dobovcu


Na izstop iz države najdlje čakajo vozniki osebnih vozil na Dobovcu, in sicer kar dve uri in pol, več kot dve uri čakajo na Gruškovju, na Dragonji pa od ene do dveh ur. Od ene do dveh ur čakajo tudi vozniki pri vstopu v Slovenijo, in sicer na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Sečovlje.

Danes sicer do 21. ure, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, so še spomnili na prometno-informacijskem centru.

Zastoji so sicer tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji v dolžini enega kilometra, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji v dolžini petih kilometrov ter na koncu izolske obvoznice proti Portorožu.
 

Promet povečan tudi na Hrvaškem


Iz Hrvaške danes poročajo o povečanem prometu na vseh cestah proti Jadranski obali in v nasprotni smeri. Zaradi dežja so ceste mokre in spolzke, opozarjajo.

FOTO: Dejan Vodovnik
FOTO: Dejan Vodovnik


Na avtocesti A1 Zagreb-Split-Ploče je povečan promet med cestninskima postajama Lučko in Bosiljevo II v smeri Dubrovnika, poroča hrvaški avtoklub (HAK).

Zaradi vetra je na Jadranski magistrali med Senjem in Karlobagom prepovedan promet za nadstropne avtobuse, vozila s kamp prikolicami in motorna kolesa, med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno pa tudi za dostavna vozila in tovornjake s ponjavami.

Zaradi napovedanih slabih vremenskih razmer in orkanske burje danes ne bodo vozili katamarani na relaciji Pulj-Unije-Susak-Mali Lošinj-Silba-Zadar, še poročajo.

Komentarji: