Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Prepoznavna stavba ob mestni promenadi brez denarja za obnovo

Na zavodu za varstvo kulturne dediščine so pričakovali potrditev prenovitvenih del za letos, a jih je z ministrstva zdaj doletel hladen tuš.
Na zavodu za varstvo kulturne dediščine so pričakovali potrditev prenovitvenih del za letos, a jih je zdaj doletel hladen tuš z ministrstva. FOTO: Nataša Čepar/Delo
Na zavodu za varstvo kulturne dediščine so pričakovali potrditev prenovitvenih del za letos, a jih je zdaj doletel hladen tuš z ministrstva. FOTO: Nataša Čepar/Delo
13. 1. 2024 | 01:38
13. 1. 2024 | 07:01
5:07

V nadaljevanju preberite:

»Za dokončanje prenove stavbe nekdanje luške kapitanije v Kopru letos ne bomo mogli zagotoviti dodatnih sredstev,« so sporočili z ministrstva za kulturo. To je prekrižalo načrte Zavoda RS za varstvo kulturne dediščine, ki v zgornje prostore koprske prepoznavne zgradbe ob mestni promenadi namerava preseliti del piranske območne enote, medtem ko bi bilo pritličje namenjeno javnemu programu.

Na zavodu za varstvo kulturne dediščine so pričakovali potrditev prenovitvenih del za letos, a jih je z ministrstva zdaj doletel hladen tuš. V celoti so načrtovali naložbo za milijon evrov, vključno s sanacijo strehe in kamnite fasade. Prednostno pa so se že lotili posameznih del za obnovo notranjosti, naložbeni načrt za letos pa je zaman čakal na potrditev kulturnega ministrstva.

Kaj so si zamislili na zavodu za varstvo kulturne dediščine? Kaj pravijo na koprski občini? Kakšna je zgodovina stavbe?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine