Predstavitvena informacija

NEO že 100.000 uporabnikom vsak mesec usliši na milijone želja

Uporabniki platforme NEO mesečno izrečejo skoraj devet milijonov glasovnih ukazov, med katerimi so tudi takšni, kot je »Dolgčas mi je«.
Fotografija: Samo v marcu smo Slovenci ob iskanju TV-vsebin izgovorili blizu devet milijonov ukazov ali povprečno 200 na minuto. FOTO: NEO
Odpri galerijo
Samo v marcu smo Slovenci ob iskanju TV-vsebin izgovorili blizu devet milijonov ukazov ali povprečno 200 na minuto. FOTO: NEO

Na televiziji pa sicer najpogosteje iščejo risanke, filme in serije.

Zakaj bi glasovna navodila napravam dajali v angleščini, če jih lahko v slovenščini? To se glede na impresivno število uporabnikov, ki jih ima danes platforma NEO Telekoma Slovenije, očitno sprašuje vedno več Slovencev, ki odkrivajo čare glasovnega upravljanja v slovenskem jeziku.

NEO namreč omogoča upravljanje TV-vsebin in naprav pametnega doma z glasom namesto klasično z daljinskim upravljalnikom, po dveh letih in pol, odkar obstaja, pa ima že več kot sto tisoč uporabnikov.

Magično število je NEO presegel prav te dni, medtem ko se število glasovnih ukazov, ki jih v slovenskih domovih izvršuje NEO, šteje v milijonih. In to vsak mesec. Samo v marcu smo Slovenci ob iskanju TV-vsebin izgovorili blizu devet milijonov ukazov ali povprečno 200 na minuto, kar pomeni, da se jih bo že v času, ko boste brali tole besedilo, zvrstilo najmanj 200, verjetno pa še več.


Kaj Slovenci z glasovnimi ukazi iščemo najpogosteje


Največ Slovencev z glasovnimi ukazi spreminja TV-program ter išče filme, serije, igralce, videoteke, aplikacije in seveda risanke, med katerimi so najbolj priljubljene Tačke na patrulji, Barbie, Pujsa Pepa ter Maša in medved. Približno tisočkrat na mesec NEO sliši tudi »Dolgčas mi je«, na voljo pa so tudi glasovni ukazi, ki vodijo do ambientalnih kanalov, na primer »Ambient morje«, da se počasi pripravimo na poletje.NEO, ki ga tudi uporabniki prepoznavajo kot platformo z najboljšo TV-izkušnjo, skrbi tudi za najmlajše in jim v Otroškem parku ponuja privlačne vsebine. FOTO: NEO
NEO, ki ga tudi uporabniki prepoznavajo kot platformo z najboljšo TV-izkušnjo, skrbi tudi za najmlajše in jim v Otroškem parku ponuja privlačne vsebine. FOTO: NEO


NEO igre so novi hit, najpopularnejši pa so realistični dirkalni spektakli


Od februarja letos namreč uporabniki v okviru platforme NEO kot prvi v Sloveniji igrajo tudi igre, ki so na voljo takoj, brez predhodnega nalaganja, trenutno pa lahko izbirajo med 59 naprednimi igrami, ki se jim vsak mesec pridruži še 6 novih. Z njimi je igranje iger postalo družinska zabava, ki ne navdušuje samo otrok, ampak tudi odrasle.

V prvih dveh mesecih so se za najbolj priljubljene izkazale športne, dirkalne in akcijske ter nekatere otroške igre. Uporabniki so najpogosteje igrali WRC 6 FIA World Rally Championship, ki z realističnim reli dirkanjem po makadamskih stezah požene kri po žilah, tekmovanje z vodnimi skuterji Aqua Moto Racing Utopia, po katerem bi kdo lahko dobil občutek, kot da je dan dejansko preživel na morju, in motoristični adrenalinski šov MotoGP™17, Split/Second: Velocity. Tem sledijo še vedno dirkalni, le da bolj otroško naravnani Disneyjevi avtomobili Disney•Pixar, Cars 2: The Video Game in prikupni Anarcute, nato pa spet malo bolj resni dirkaški preizkusi MXGP – The Official Motocross Videogame, F1™ 2018, Gravel in letalski Dogfight 1942. Zabavo so v igrah našli tudi teniški navdušenci, ki svoje teniške veščine preizkušajo v igri Tennis World Tour: Roland Garros Edition.


 

Naročnik oglasnega sporočila je Telekom Slovenije d.d.