Nevihte z nalivi in vetrom ponekod že povzročale težave

Meteorna voda je zalivala stanovanjske in druge objekte, močan veter je odkril več streh stanovanjskih objektov in podrl nekaj dreves, strela je udarila v več hiš in gospodarskih objektov. V Postojni je padala toča.
Fotografija: Manjša toča v Postojni. FOTO: Neurje.si/facebook
Odpri galerijo
Manjša toča v Postojni. FOTO: Neurje.si/facebook

Začetek novega šolskega leta je s seboj prinesel tudi poslabšanje vremena. Popoldne se je pooblačilo, okoli 14. ure je večji del države zajelo neurje z močnim dežjem, vetrom in udari strel. Sprva so se nevihte pojavile na jugu in jugozahodu države ter se kasneje razširile na večji del Slovenije, lokalno so napovedovali močne nalive in točo. Tudi Arso je za danes izdal opozorilo, da so popoldne in v prvem delu noči krajevno možne močne nevihte z dolgotrajnejši nalivi.



Center za obveščanje RS je do šeste ure popoldan zabeležil 68 dogodkov v občinah Postojna, od koder so poročali o toči, Hrpelje-Kozina, Nova Gorica, Koper, Domžale, Vodice, Kamnik, Komenda, Lukovica, Litija, Šmartno pri Litiji, Cerklje na
Gorenjskem, Šenčur, Naklo, Škofja Loka, Jesenice, Velenje,  Slovenj Gradec in Črna na Koroškem. V Velenju je poplavilo parkirno hišo v centru mesta, je poročal Neurje.si.


 
V intervencijah so posredovali gasilci iz 35 prostovoljnih gasilskih društev in 6 poklicnih enot ter pristojne komunalne in druge službe. V neurju je meteorna voda zalivala stanovanjske in druge objekte, močan veter je odkril več streh stanovanjskih objektov in podrl nekaj dreves, strela pa je udarila v več stanovanjskih hiš in gospodarskih objektov.

Izrazita hladna fronta je že dosegla Alpe in bo v noči na torek prešla tudi v naše kraje. Po vrhovih Dolomitov je celo zapadel sneg.
 
Krajevne plohe in nevihte bodo do večera postopno zajele vso državo, napoveduje Arso. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.
 

Dež po ponehal jutri dopoldan


Zvečer in ponoči bo občasno deževalo, sprva bo vmes še grmelo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, zjutraj bo dež na severozahodu in zahodu že ponehal. Ohladilo se bo, najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bo dež povsod ponehal, od severa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Imate fotografije neurja? Pošljite nam jih!

Preberite še:

Komentarji: