Od pet do sedem resorjev za koalicijske partnerje

Koalicijska pogajanja: Kaj bo pripadlo SD in Levici ter kaj si Gibanje Svoboda želi zadržati zase? Prva ministrska imena že znana; kdo so?
Fotografija: V SD in Levici bodo imeli po več ministrstev, kot bi strankama pripadlo glede na število poslancev. Na prvi pogled se bo tako morda zdelo, da so bili v Gibanju Svoboda do svojih koalicijskih partnerjev radodarni. A glede na načrtovana razmerja sil v vladi bodo SD in Levico ministri največje koalicijske stranke vedno lahko preglasovali. Razen, če bodo v Gibanju Svoboda pristali, da se v koalicijsko pogodbo zapiše odločanje s konsenzom.

FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
V SD in Levici bodo imeli po več ministrstev, kot bi strankama pripadlo glede na število poslancev. Na prvi pogled se bo tako morda zdelo, da so bili v Gibanju Svoboda do svojih koalicijskih partnerjev radodarni. A glede na načrtovana razmerja sil v vladi bodo SD in Levico ministri največje koalicijske stranke vedno lahko preglasovali. Razen, če bodo v Gibanju Svoboda pristali, da se v koalicijsko pogodbo zapiše odločanje s konsenzom. FOTO: Leon Vidic

Preberite še:

Komentarji: