Predstavitvena informacija

Odkrijte svoj voditeljski potencial

Pridružite se študiju Executive MBA na IEDC – Poslovni šoli Bled.
Fotografija: Eno izmed glavnih poslanstev IEDC – Poslovne šole Bled je izobraziti odgovorne voditelje, ki bodo vodili poslovanje na drugačen način. FOTO: IEDC
Odpri galerijo
Eno izmed glavnih poslanstev IEDC – Poslovne šole Bled je izobraziti odgovorne voditelje, ki bodo vodili poslovanje na drugačen način. FOTO: IEDC

IEDC – Poslovna šola Bled, ustanovljena leta 1986, je ena od vodilnih poslovnih šol in obenem mednarodni center odličnosti, pomembno poslovno srečevališče in ustvarjalno okolje, ki menedžerje in voditelje spodbuja k razvoju in ustvarjalnemu razmišljanju. Do danes se je na šoli izobraževalo več kot 100.000 udeležencev iz stotih držav. Šola z razgledom ali šola z vizijo je poimenovanje, ki se je »prijelo« po tem, ko jo je tako poimenoval časnik Financial Times – School with a view.

»Eno izmed glavnih poslanstev IEDC – Poslovne šole Bled je izobraziti odgovorne voditelje, ki bodo vodili poslovanje na drugačen način. Vsak voditelj je odgovoren ne le za svoje podjetje, ampak tudi za razvoj celotne družbe,« pravi predsednica prof. dr. Danica Purg.

Med najbolj inovativnimi šolami na svetu

Leta 2023 je bil IEDC na lestvici WURI (World's Universities Rankings for Innovation) uvrščen na 45. mesto med sto najbolj inovativnih šol na svetu, ki ocenjuje dejanski prispevek univerz in poslovnih šol k razvoju družbe. IEDC je bil uvrščena na 16. mesto na področju podjetništva, 25. mesto na področju kriznega upravljanja, 26. mesto za etiko in inovacije in 40. mesto v 4. industrijski revoluciji.

Kot prva poslovna šola, ki je ponudila akreditiran študij MBA v srednji in vzhodni Evropi, je IEDC uvajal številne programe in teme, ki so postale standard v podiplomskem izobraževanju na področju razvoja menedžmenta in voditeljstva. Te teme vključujejo umetnost in vodenje, poslovno etiko, korporativno upravljanje, družbeno odgovornost podjetij in trajnostni razvoj. IEDC je navedenim vsebinam dodal pomembno temo današnjega časa: izzive in priložnosti digitalne preobrazbe.

IEDC – Poslovna šola Bled je bila ustanovljena leta 1986. FOTO: Boris Pretnar
IEDC – Poslovna šola Bled je bila ustanovljena leta 1986. FOTO: Boris Pretnar

Študij EMBA odlikuje elitna mednarodna profesorska zasedba, usmerjenost v prakso in inovativne metode poučevanja (izkustveno učenje, študije primerov, igranje vlog). IEDC ima vzpostavljene povezave z najboljšimi svetovnimi poslovnimi šolami, univerzami in institucijami za razvoj menedžmenta in voditeljstva, od koder prihajajo vrhunski profesorji in strokovnjaki, ki predavajo na IEDC.

Širok nabor znanj in izjemna izkušnja

Diplomanti EMBA prejmejo diplomo MBA in bolonjsko diplomo magister menedžmenta. Program je priznan po 2. bolonjski stopnji in ima dve mednarodni akreditaciji za odličnost (AMBA – Association of MBAs in IQA – International Quality Accreditation).

EMBA se začne s pridobivanjem temeljnih znanj strateškega upravljanja, inovacij in digitalne preobrazbe, financ, računovodstva, trženja in kadrovskega menedžmenta. Nadaljuje se s pridobivanjem veščin in kompetenc vodenja, komunikacije, reševanja problemov in timskega dela. Udeleženci nato delajo v skupinah, kjer opravijo poglobljeno analizo celovite študije primera. Dodeljen jim je kompleksen projekt iz aktualnega poslovnega okolja. Ta zahtevni in celoviti timski projekt se izvaja več mesecev in omogoča udeležencem, da v praktičnem primeru uporabijo vsa pridobljena znanja. Udeleženci lahko izbirajo med dve- in triletnim formatom EMBA.

Diplomanti IEDC pravijo, da je bil EMBA zanje izjemna življenjska izkušnja, tudi zato, ker so poleg funkcionalnih znanj povečali svojo samozavest in spremenili pogled na poslovanje. Diplomant MBA iz Makedonije je izjavil: »Ko sem se po končanem študiju vrnil domov, je moja družina rekla, da sem postal boljši človek.«

Med študijem udeleženci razširijo mrežo poznanstev zlasti po mednarodni plati – kar 80 odstotkov udeležencev prihaja iz tujine. IEDC ima obsežno mrežo alumnov, ki šteje več kot 5700 članov v 75 državah; klubi alumnov IEDC pa delujejo v 16 državah.

Večina diplomantov je po zaključenem študiju napredovala, 86 % diplomantov poroča o povečanju zaslužka; 40 % jih je po študiju prevzelo najvišja vodilna mestu v podjetjih.


Naročnik oglasne vsebine je IEDC – Poslovna šola Bled.