Polnar: Ostajam v poslanski skupini, iz nje lahko izstopim le sam

Izvršni odbor Desusa je včeraj podprl njegovo izključitev iz stranke. Do Erjavca in odločitev stranke ostaja oster.
Fotografija: Karl Erjavec pričakuje, da Robert Polnar že danes ali v začetku prihodnjega tedna ne bo več član stranke, s tem pa tudi ne več član poslanske skupine. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Karl Erjavec pričakuje, da Robert Polnar že danes ali v začetku prihodnjega tedna ne bo več član stranke, s tem pa tudi ne več član poslanske skupine. FOTO: Blaž Samec/Delo

Poslanec Desusa Robert Polnar je izjavil, da ostaja član poslanske skupine DeSUS, ker iz nje lahko le sam izstopi. Izvršni odbor Desusa je namreč v četrtek podprl pobudo za njegovo izključitev iz stranke, njen prvak Karl Erjavec pa pričakuje, da s tem ne bo več član poslanske skupine. Polnar je sicer oster do Erjavca in do odločitev stranke.

Svet Desusa je v četrtek izglasoval predlog za izstop iz koalicije in podprl strankinega predsednika Erjavca pri kandidaturi za mandatarja. Ta pričakuje, da bo odločitvi sledila tudi poslanska skupina, s katero se bo danes sestal. Polnar je v današnji izjavi v DZ povedal, da o tem sestanku ne ve ničesar.

image_alt
Gantar odstopil, različni signali iz SMC

 

Prepričan, da lahko izstopi le sam


Izvršni odbor Desusa je v četrtek podprl pobudo za izključitev Polnarja iz stranke. Erjavec pričakuje, da ta poslanec že danes ali v začetku prihodnjega tedna ne bo več član stranke, s tem pa tudi ne več član poslanske skupine.

Polnar pa je danes poudaril, da tudi v dogovoru z drugimi poslanci ostaja član poslanske skupine, saj iz nje lahko le sam izstopi. V sredo so se po njegovih besedah poslanci Desusa sicer dogovorili, da bodo ohranili poslansko skupino v sedanji obliki, tudi zato, da ohranjajo status strokovne službe, ki je nanjo vezana.

Minuli teden so imeli štirje poslanci Desusa pripravljene izjave za izstop iz poslanske skupine te stranke, če se zadeve ne bi umirile, a se je to korenito spremenilo, je danes priznal Polnar. Kot je ugotavljal, imajo poslanski kolegi drugačen pogled na sprejemanje odločitev.

FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo

 

Danes tudi sestanek brez Erjavca


Danes se imajo namen sestati tudi sami poslanci Desusa, brez Erjavca. Polnar je ponovno poudaril, da Erjavec ni bil izvoljen v DZ in nima nikakršnega vpliva na delo in razvoj poslanske skupine.

Oster je tudi do odločitve organov stranke, ki so odločitev o dveh njihovih ministrih prepustili premierju Janezu Janši. Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer odstopil. »To je še eno od svojevrstnih čudaštev, ki postaja neke sorte zaščitni znak te stranke,« meni Polnar. To, kar se je v četrtek zgodilo, je po njegovem mnenju do določene mere tudi izčiščevanje politične situacije v državi.

Po njegovih besedah imamo namreč vlado, za katero določeni ljudje trdijo, da jo je treba zamenjati, obenem pa se je pojavila druga odločitvena izbira. »Njen nosilec je suhoparni vodja, ki bi komajda mogel zmotivirati žabo, da skoči v vodo, okoli njega pa celo galerijo brezupno enoličnih javnih profilov, ki so kar naprej v nekakšni specialni vojni proti samim sebi,« je bil slikovit.

Ti ljudje po njegovih besedah ne le, da žalijo inteligenco slovenskih ljudi, ampak se »odkrito rogajo slovenskim državljanom«.

Po njegovih ocenah konstruktivna nezaupnica ne more uspeti. Kot je dejal, ne želi verjeti in ne more misliti »o totalni pokvarjenosti parlamenta«. A je obenem priznal, da je precej zadržan in skeptičen do resnicoljubnosti in poštenja dobršnega dela poslancev.

Preberite še:

Komentarji: