Primčeva stranka ostaja na volilnih lističih

Iz stranke Glas za otroke in družine so sporočili, da je vodstvo sprejelo sklep, da odstopa od volitev v vseh volilnih enotah.
Fotografija: Aleš Primc verjame, da lahko iz tega položaja naredijo zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Aleš Primc verjame, da lahko iz tega položaja naredijo zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo

Današnja novica, da prvak stranke Aleš Primc odstopa od kandidature in iz volilnega boja, nima podlage, saj po naših informacijah pristojni organi niso dobili zahteve po umiku kandidature stranke Glas za otroke in družino. Stranka bo torej še vedno na glasovnicah in volivci ji bodo lahko podelili svoj glas.

Stranka je sicer danes dopoldne sporočila, da je njeno vodstvo na korespondenčni seji sprejelo sklep, da odstopa od volitev in prosi svoje volivce, naj volijo SDS ali kakšno drugo pomladno stranko, ki lahko pride v državni zbor. So pa na sedežu stranke za Delo povedali, da v šestih volilnih enotah zaradi že natisnjenih volilnih listov ostajajo.

Kot je znano, je Glas za otroke in družino del koalicije Združena desnica, ki ji je volilna komisija zavrnila dve kandidatni listi, v kranjski in novomeški volilni enoti, zaradi neizpolnjenih kvot. Primc je najprej iskal pravico na vrhovnem sodišču, potem pa je njihovo odločitev podprlo še ustavno sodišče. Ker je bil prvak stranke Glas za otroke in družino del novomeškega štaba, kjer se je afera z neizpolnjenimi kvotami zgodila, je bil iz volilne dirke izključen.

<a href=Posebna izdaja Sobotne priloge Dela FOTO: Delo/" img_id="1134392"/>
Posebna izdaja Sobotne priloge Dela FOTO: Delo/

Komentarji: