SAB o prisluhih: V naključja ne verjamemo več

Generalni sekretar SAB ne izključuje možnosti prisluškovanja predstavnikom stranke in družinskim članom, prvak SD pa poziva h umiranju razgretih političnih strasti.
Fotografija: V SAB izpostavljajo, da ne verjamejo več v naključja. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
V SAB izpostavljajo, da ne verjamejo več v naključja. FOTO: Matej Družnik

»Ne izključujemo možnosti, da bi prihajalo do prisluškovanja. Vsekakor pa takšne aktivnosti ostro zavračamo in se od njih distanciramo. Če obstaja vsaj en odstotek možnosti, da se taka nezakonita prisluškovanja izvajajo, jih je treba raziskati,« je danes izpostavil generalni sekretar SAB Jernej Pavlič in ob tem navedel, da sam ne verjame več v naključja. Ob tem je izpostavil, da je sina Alenke Bratušek v nedeljo ob polnoči takoj, ko je zapeljal s parkirišča, policijska patrulja ustavila in uporabila preiskovalne metode.

»Metode so bile nenavadne, zasliševali so tudi sopotnika in kar se tiče nas, v naključja ne verjamemo,« je dejal Pavlič in dodal, da je nenavadno, da se je o prisluhih in zasledovanju pisalo v ponedeljek, dan pred tem pa se je to zgodilo.

»Absolutno pričakujemo odgovore, ne samo v tem primeru, ampak nasploh. Ali se v Sloveniji res dogajajo stvari, o katerih se piše, ker v naključja ne verjamemo več,« je še dodal Jernej Pavlič.



O komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), ki je včeraj odpravil nenapovedan nadzor na policiji, pa je generalni sekretar povedal, da ima ta nalogo raziskovanja oziroma nadzorovanja in je prav, da to opravlja skladno s pristojnostmi. O državnem sekretarju v kabinetu predsednika vlade Damirju Črnčecu pa je povedal, da bo »oseba, ki se je metod dela učila pri Janezu Janši, težko komentirala, kako delujejo na drugi strani, če sta pred tem delovala skupaj oziroma se je on teh metod učil pri njem«. »Ne verjamem, da je te metode dela pozabil,« je še navedel.

Tudi vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat kot vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša sta se strinjala, da je sume treba preiskati. Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič pa je navedel, da so z zadevo seznanjeni z medijev, a meni, da se »juha ne bo pojedla tako vroča, kot se skuha«.

Predsednik državnega zbora in prvak SD Dejan Židan je pozval h umiritvi strasti. »Zakonodaja daje pravice in dolžnosti. In dolžnost, ki jo v tem trenutku vidim je, da se sume razčisti. Morda bomo na koncu ugotovili, da so ti neutemeljeni, a tudi to je treba ugotoviti. V politiki se je namreč razvilo slabo vzdušje ... Namesto, da bi se pogovarjali o ljudeh in iskali točke, kjer se politika lahko združi, se zadnje dni in tedne le še prepira. To je škodljivo za Slovenijo.«

Poslanec Levica Miha Kordiš pa je bil mnenja, da gre za politično aferaštvo: »Če bi šlo za karkoli resnega, se tega ne razrešuje tako, da v čakalnico pošlješ Žana Mahniča.«

Preberite še:

Komentarji: