Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Še en izstop iz Gibanja Svoboda

Zaradi osebnih, moralnih in etičnih vrednot izstopam iz stranke Gibanje Svoboda, je sporočila podžupanja Jesenic in odšla še s te funkcije.
Sabina Mulalić je še ena, ki se je poslovila od Roberta Goloba, predsednika stranke Gibanja Svoboda. FOTO: Facebook, Gregor Vidmar
Sabina Mulalić je še ena, ki se je poslovila od Roberta Goloba, predsednika stranke Gibanja Svoboda. FOTO: Facebook, Gregor Vidmar
23. 5. 2024 | 12:53
24. 5. 2024 | 17:57
4:22

»Sporočam, da sem z današnjim dnem zaprosila za razrešitev iz funkcije podžupanje in izstopila iz stranke Gibanja Svoboda,« je zapisala Sabina Mulalić na družbenem omrežju facebook. Kot je zatrdila, odhaja zaradi osebnih, moralnih in etičnih vrednot.

image_alt
Neuradno: Jesenice izločene iz boja za novo gorenjsko regijsko bolnišnico

»Ostajam svetnica, ki se bo po svojih načelih še vedno trudila delovati za dobro vseh občanov občine Jesenice,« je še dodala.

Mulalićevo smo zaman iskali na občini Jesenice; tam so nam povedali, da se je že poslovila. Mulalićeva je sicer zaposlena v jeseniški bolnišnici kot koordinatorica operacij, ki je, kot smo objavili danes, izpadla iz boja za novo gorenjsko regijsko bolnišnico. Po naših informacijah je včeraj skupaj z njo odšel še Tadej Križaj. Svetniška skupina Gibanja Svoboda je doslej na Jesenicah štela sedem članov, enega manj kot po lokalnih  volitvah. Že februarja je namreč tedanjo generalno sekretarko Gibanja Svoboda Vesno Vuković o svojem izstopu iz stranke obvestila svetnica Ferida Klinar, ki je leto pred tem postala njena članica, ker je »s ponosom in globoko v srcu verjela v pozitivno zgodbo Gibanja Svoboda«. Za izstop pa se je odločila, je zapisala, da bi ohranila osebno integriteto, dobro ime in dostojanstvo. V Gibanje Svoboda je Klinarjeva vstopila februarja 2022, bila je prva članica stranke na Jesenicah, dve leti kasneje pa jo je torej razočarana zapustila.

V Gibanju Svoboda so za Delo izjavili, da se je Mulalićeva poslovila, ker »se v koaliciji na Jesenicah s SD ne da več delati«.

Objava nekdanje članice Gibanja Svoboda. FOTO: Facebook
Objava nekdanje članice Gibanja Svoboda. FOTO: Facebook

Odhod Mulalićeve in Križaja je tako še eden iz vrste odhodov iz Gibanja Svoboda. Pred kratkim je iz stranke izstopil evropski poslanec Klemen Grošelj, stranko sta morala zapustiti poslanka Mojca Šetinc Pašek ter Robert Pavšič. Odšla je nekdanja podpredsednica stranke Marta Kos.

image_alt
Marta Kos: To ni več moja stranka

Med odmevnimi odhodi je bil tudi sodelavec predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, ki si je prvi upal javno spregovoriti o dogajanju v zakulisju stranke. To je bil Andraž Osim, ki je med drugim ocenil, da je stranka doktrino ignorance razvila na raven, ki se ji reče prezir do lastnih članov.

Za časnik Večer je med drugim povedal, da je politiko »v zadnjem letu dodobra spoznal in ugotovil, da je marsikaj dogovorjeno. V ozadju so ljudje, ki morajo delati, v resnici pa so potrošno blago in nimajo nobene vrednosti. Vse poteka po sistemu obljub, laži, nategovanja.«

Prvi izstopi iz stranke so se zgodili že decembra leta 2022, o čemer smo pisali v članku ob odhodu ajdovske svetnice Nade Pirjevec, ki je povedala, da izstopa zaradi vmešavanja stranke v delo na lokalni ravni oziroma ker naj bi ji prepovedali sodelovanje z županom Tadejem Beočaninom, sicer članom SD.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine