Stjepanović Vračarjeva odhaja z inštituta za otroške srčne bolezni

Na njeno mesto je svet inštituta imenoval Braneta Dobnikarja, po izobrazbi diplomiranega pravnika, ki bo funkcijo vršilca dolžnosti opravljal do imenovanja direktorja.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana - Vršilka dolžnosti direktorice Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni Aleksandra Stjepanović Vračar bo mandat v dogovoru s svetom zavoda končala 15. junija, so sporočili z ministrstva za zdravje. Svet inštituta je na današnji dopisni seji za novega vršilca dolžnosti direktorja inštituta imenoval Braneta Dobnikarja.

Mandat vršilke dolžnosti se Stjepanović Vračarjevi po sklepu vlade sicer izteče najkasneje do 14. julija.

Dobnikar, po izobrazbi diplomirani pravnik, bo funkcijo vršilca dolžnosti opravljal do imenovanja direktorja. Med letoma 1992 in 1997 je bil poslovni sekretar in svetovalec generalnega direktorja za pravne zadeve na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, dva mandata, in sicer od 1997 do 2010 in od 2012 do 2017, pa je bil generalni sekretar Zdravniške zbornice Slovenije.

Ministrstvo se sicer z reševanjem problema obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami sooča že od leta 2014. Potem ko je letos iz UKC odšlo več otroških kardiologov, so se razmere še dodatno zaostrile. Zato je vlada 21. decembra lani ustanovila samostojni inštitut, januarja pa za v. d. direktorice imenovala Stjepanović Vračarjevo.

Minuli torek pa so člani sveta inštituta sprejeli tudi sklep o začetku postopka imenovanja direktorja inštituta, postopek pa bodo izvedli po soglasju vlade na statut inštituta. Na ministrstvu si sicer prizadevajo, da bi inštitut 1. julija začel delo v celoti.

O ozadjih odhoda Stjepanović Vračarjeve bomo podrobneje pisali v sobotnem Delu.

Komentarji: