Strokovna direktorica Pediatrične klinike prosi za razrešitev

Anamarija Meglič v obstoječih razmerah ne vzdrži več.
Fotografija: Pediatrinja Anamarija Meglič FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Pediatrinja Anamarija Meglič FOTO: Aleš Černivec

Ljubljana – Strokovna direktorica Anamarija Meglič je danes vodstvo Kliničnega centra prosila za takojšnjo razrešitev. Odhaja, saj v sedanjih razmerah ne more zagotoviti ustrezne kadrovske zasedbe v službi za kardiologijo, stalne pripravljenosti pediatra kardiologa in konziliarne službe pediatra kardiologa na kliniki.

Po naših informacijah ne more narediti tistega, kar bi kot strokovna direktorica klinike morala: poskrbeti za ustrezno, dobro zdravljenje otrok na kliniki, torej za to, kar so pediatri dolžni storiti. Megličeva po odstopu še ni dala izjave za javnost.

Kot smo izvedeli, je našla subspecialista pediatra kardiologa, ki bi z veseljem prišel in opravljal delo v službi za kardiologijo, koziliarno službo za kliniko in pokrival 24-urno pripravljenost in hospitalno delo, torej to, česar z drugimi sodelavci zdaj ne morejo zagotavljati. Omenjen kardiolog že zdaj dobro sodeluje s kolegoma iz Zagreba, ki ju je Megličeva pridobila za interventne posege in interventno diagnostiko. Ker pa bi prišel iz neevropske države, ne more pridobiti licence za tukajšnje delo.
 
UKC Ljubljana se Anamariji Meglič zahvaljuje za ves trud pri vodenju pediatrične klinike, so zapisali v sporočilu za javnost. Strokovno vodenje z jutrišnjim dnem prevzema Janez Jazbec, sedanji namestnik strokovne direktorice in predstojnik kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo na pediatrični kliniki UKC Ljubljana.

Megličeva je v prošnji za razrešitev zaprosila za nadaljevanje zaposlitve kot zdravnica na nefrološkem oddelku.

Svoj umik je prvič podala že oktobra 2017, a so jo pregovorili, da je ostala. Tokrat se menda ne bo pustila pregovoriti.

Komentarji: