Tomaž Gantar odstopil kot podpredsednik Desusa

Nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar je na septembrski seji izvršnega odbora in sveta Desusa odstopil s funkcije podpredsednika stranke, a ostaja član stranke.
Fotografija: Dologoletni podpredsednik Tomaž Gantar odstopil, predsednik Karl Erjavec pa se bo za vodenje stranke, na čelu katere je že 14 let, potegoval znova.  FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Dologoletni podpredsednik Tomaž Gantar odstopil, predsednik Karl Erjavec pa se bo za vodenje stranke, na čelu katere je že 14 let, potegoval znova.  FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Tomaž Gantar je ob svoj odstopu tudi kritičen do predsednika Karla Erjavca oziroma do njegovega načina vodenja, ki je, tako Gantar, vse manj demokratično. Kot je pojasnil za Delo je v največji meri odstopil zaradi nestrinjanja z delom stranke v zadnjem obdobju in njenim vodenjem predsednika. V večji meri se vrača k zdravniškemu delu.

V stranki Desus so sicer začeli priprave na izredni volilni in programski kongres, ki bo 17. januarja. Dolgoletni predsednik stranke Karl Erjavec pa je, kot smo poročali v Delu, že napovedal svojo kandidaturo. Zagovarja vrnitev stranke h koreninam, pri čemer dodaja, da je treba program modernizirati, predvsem z odgovori na izzive, povezane z zdravo hrano in okoljskimi spremembami.

Preberite še:

Komentarji: