V meteorološko poletje z novimi nevihtami

S 1. junijem se pričenja meteorološko poletje, toda vreme ne bo nič drugačno kot konec maja.
Fotografija: Vreme v prihodnjih dneh bo toplo z občasnimi nevihtami. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Vreme v prihodnjih dneh bo toplo z občasnimi nevihtami. FOTO: Jure Eržen

Ljubljana – Pričelo se je meteorološko poletje, toda vreme ne bo prav nič drugačno kot pretekle dni in tedne. Tudi po 1. juniju bomo imeli toplo vreme, a tudi občasne nevihte.
 

Junij kot maj


»Začetek junija bo enak koncu maja, zato meteorološko poletje ne bo prineslo nobene spremembe. Imeli bomo nestanovitno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 25 in 30 stopinjami Celzija, dopoldan bo prevladovalo sončno vreme, popoldan pa bodo stalnice nevihte,« je povedal Jure Cedilnik iz Agencije RS za okolje (Arso). »Še najmanj neviht bo na Obali, a že na severnem Primorskem bo vremensko stanje podobno kot v notranjosti Slovenije.«

Skoraj vsak dan bo popoldan v Sloveniji kakšna deževna nevšečnost. FOTO: Leon Vidic
Skoraj vsak dan bo popoldan v Sloveniji kakšna deževna nevšečnost. FOTO: Leon Vidic


Ljudje si želijo toplega vremena brez nevšečnosti, toda pri Arsu ne morejo napovedati, kaj nas čaka konec junija in potem julija in avgusta. »S tem se sploh ne obremenjujemo, gledamo samo približno dva tedna vnaprej in v tem času ne vidimo večje vremenske spremembe,« je pristavil naš sogovornik.

Blejsko jezero ima med 20 in 21 stopinj Celzija. FOTO: Jure Eržen
Blejsko jezero ima med 20 in 21 stopinj Celzija. FOTO: Jure Eržen

 

Morje je že toplo


V slovenskem morju že nekaj tednov najdemo kopalce, ki jih bo v prihodnje vse več. »Morje ima okoli 24 do 25 stopinj Celzija, prav tako ima Blejsko jezero med 20 in 21 stopinj Celzija, medtem ko ima Bohinjsko jezero okoli 14 stopinj Celzija in še ni primerno za kopanje,« je povedal Cedilnik.

Komentarji: