V petek spet o medijih v Sloveniji

Sophie in 't Veld: Smo na začetni točki, predsednik vlade je zahteval zaslišanje z njegovo fizično navzočnostjo. A odbor za zaslišanje ostaja prožen.
Fotografija: V petek naj bi skupina za spremljanje demokracije, vladavine prava in temeljnih svoboščine v evropskem parlamentu vendarle ponovno obravnavala Slovenijo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
V petek naj bi skupina za spremljanje demokracije, vladavine prava in temeljnih svoboščine v evropskem parlamentu vendarle ponovno obravnavala Slovenijo. FOTO: Jure Eržen/Delo

Čeprav sta premier Janez Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti odpovedala udeležbo, naj bi v petek skupina za spremljanje demokracije, vladavine prava in temeljnih svoboščine v evropskem parlamentu vendarle znova obravnavala Slovenijo.

image_alt
Janševa vojna z mediji v ogledalu evropskega parlamenta


Nastopili naj bi glavna urednica STA Barbara Štrukelj, generalni direktor RTVS Igor Kadunc, strokovnjaka Borut Rončevič in Nataša Pirc Musar ter Igor Pirkovič iz Združenja novinarjev in publicistov (mora še potrditi udeležbo). V drugem panelu naj bi nastopila vrhovna državna tožilka Mirjam Kline in varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Prenos zasedanja skupine, ki jo vodi evropska poslanka Sophie in 't Veld, bo potekal po spletu. Prva obravnava, med katero so nastopili časnikarji in strokovnjaki, je potekala 5. marca. 

»Spet smo na začetni točki: predsednik vlade je zahteval zaslišanje z njegovo fizično navzočnostjo v evropskem parlamentu. A kot doslej je videti nezmožen razumeti logistične posledice svojih zahtev. Odbor za zaslišanje ostaja prožen. Njegovi člani se strinjajo z virtualnim srečanjem; kar je kočljivo vprašanje med zdravstveno krizo. Kljub temu bodo nadaljevali spremljanje položaja v Sloveniji,« so nam glede Janševe odpovedi nastopa sporočili iz pisarne Sophie in 't Veld.

Preberite še:

Komentarji: