Veter povzroča preglavice organizatorjem kresovanj

Letošnji april je v večjem delu države najtoplejši v zgodovini meritev. Temperature so se močno približale majskemu temperaturnemu povprečju.
Fotografija: Kres na Rožniku FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Kres na Rožniku FOTO: Roman Šipić/Delo

Ponoči bo delno jasno. Jugozahodni veter bo prehodno ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo povečini od 8 do 14 stopinj Celzija. Jutri bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa bo oblačnost od jugozahoda pričela naraščati. Pihal bo povečini šibak jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija.

V noči na sredo bo na zahodu prehodno občasno deževalo. V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne padavine. V četrtek in petek kaže na nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.

Za vso Slovenijo obstaja možnost ploh. FOTO: Arso
Za vso Slovenijo obstaja možnost ploh. FOTO: Arso

 

Najtoplejši april v zgodovini meritev


Letošnji april je v večjem delu države najtoplejši v zgodovini meritev. Temperature so se po podatkih agencije za okolje močno približale majskemu temperaturnemu povprečju. Sicer smo v času, ko je vreme običajno bolj spremenljivo kot stabilno, a nam je že pred prazniki postreglo s celim tednom stabilnega sončnega in zelo toplega vremena.

Komentarji: