Vlada bo predvidoma podaljšala ukrepe

V četrtek popoldne bo potekal tudi sestanek na evropski ravni in po tem sestanku se bo vlada odločala naprej.
Fotografija: Kljub ukrepom, med katerimi je prepoved gibanja od 21. in 6. ure, se epidemija novega koronavirusa ne umirja. Je ukrepe mogoče še zaostriti? FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Kljub ukrepom, med katerimi je prepoved gibanja od 21. in 6. ure, se epidemija novega koronavirusa ne umirja. Je ukrepe mogoče še zaostriti? FOTO: Voranc Vogel/Delo

V torek so v Sloveniji potrdili 2605 okužb s koronavirusom, kar je daleč največ do zdaj. Delež pozitivnih glede na opravljeno število testiranj je obstal pri slabih 35 odstotkih. Od zaprtja gostinskih obratov je minilo 12 dni, dober teden pa od uvedbe prepovedi gibanja med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj, a se epidemija ne umirja. Vlada bo danes na Brdu pri Kranju razpravljala o morebitnih novih, še strožjih ukrepih za omejitev širjenja koronavirusa. Po zagotovilih vladnega govorca Jelka Kacina 24-urna omejitev gibanja naj ne bi bila obravnavana, lahko pa pričakujemo podaljšanje večine ukrepov.

Na novinarsko vprašanje, ali so na mizi kakšni novi ukrepi, je Kacin včeraj dejal, da se bo vlada v četrtek zvečer na Brdu pri Kranju odločala o morebitnem podaljšanju veljavnih ukrepov. V četrtek popoldne bo potekal tudi sestanek na evropski ravni in po tem sestanku se bo vlada odločala naprej. »Zagotovo bomo precej ukrepov podaljšali,« je ocenil. V petek pa bodo na novinarski konferenci člani vlade predstavljali ukrepe s svojih področij.

Ravnateljem, ki si želijo izvedeti, kako bo pouk potekal naprej, Kacin odgovarja, da se bo vlada o tem odločila najkasneje v četrtek zvečer. Z odločitvijo bodo seznanjeni vsi ravnatelji. Stroka se bo po njegovih besedah sicer odločila na podlagi epidemioloških podatkov.

Preberite še:

Komentarji: