Vsi trije razpisi za direktorje ponovljeni, Natalije Gorščak uprava ni izbrala

Prijave na vse tri funkcije zdaj ponovno zbirajo, in sicer do 26. septembra.
Fotografija: Popolno prijavo je oddala le nekdanja direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, ki pa je tokrat kandidirala za mesto direktorice digitalnih vsebin. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Popolno prijavo je oddala le nekdanja direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, ki pa je tokrat kandidirala za mesto direktorice digitalnih vsebin. FOTO: Jure Eržen/Delo

Uprava RTV Slovenija je znova objavila razpise za direktorja TV Slovenija, Radia Slovenija in direktorja za digitalne vsebine, saj je razpisna komisija ugotovila, da je bila večina prijav nepopolnih. Kandidati menda niso priložili originalnega oziroma overjenega potrdila o izobrazbi, pač pa le fotokopijo.

Popolno prijavo je oddala le nekdanja direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, ki je tokrat kandidirala za mesto direktorice digitalnih vsebin, a se štiričlanska uprava po včerajšnjem razgovoru ni odločila, da bi jo predlagala – soglasje k temu morajo podati še svetniki – v imenovanje.

Kot je potrdila Gorščakova, je danes sprejela sklep o neizbiri. Pravi, da ima uprava pravico izbrati svojega kandidata, a da je sama pripravila dober program. Ali se bo prijavila ponovno, še ne ve, je povedala.

Kot je znano, naj bi za favoritko uprave sicer veljala Kaja Jakopič, zdaj v. d. vodje spletnega portala Multimedijskega centra (MMC).

Na čelu Radia Slovenija pa naj bi Zvezdan Martić, predsednik uprave, raje kot dozdajšnjega direktorja Mirka Štularja videl radijsko novinarko in nekdanjo urednico Darjo Groznik, kar je razburilo del Kolodvorske. »Glede kandidatov se bo vsak član uprave odločal po svoji vesti,« je včeraj s sporočilom za javnost odgovorila uprava.

Največ kandidatov se je sicer videlo na čelu TV Slovenija, a naj bi bila kandidatka z najresnejšimi možnostmi za izbor televizijska novinarka in voditeljica Ksenija Horvat.

Prijave na vse tri funkcije – kot rečeno – zdaj zbirajo znova do 26. septembra, tudi tokrat pa razpis določa, da morajo kandidati predložiti originalna oziroma overjena potrdila o izobrazbi.

Preberite še:

Komentarji: