Zdravko Počivalšek tudi uradno za naslednika Mira Cerarja

Zdravko Počivalšek je danes vložil kandidaturo za predsednika SMC.
Fotografija: Stranka bo po besedah Zdravko Počivalška temeljila na socialno-liberalnih-trajnostnih načelih. Program naj bi podrobneje razčlenili na programski konferenci, ki bo sledila kongresu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Stranka bo po besedah Zdravko Počivalška temeljila na socialno-liberalnih-trajnostnih načelih. Program naj bi podrobneje razčlenili na programski konferenci, ki bo sledila kongresu. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana – Zdravko Počivalšek je danes vložil kandidaturo za predsednika SMC, nam je ta razkril. Stranka bo naslednika Mira Cerarja izbirala na kongresu, ki so ga napovedali za 5. oktobra, a bi se po naših podatkih lahko zgodil tudi že v septembru.

Kandidaturo sem vložil zaradi dveh razlogov, je dejal gospodarski minister: »Ocenil sem, da lahko prispevam, da gre SMC enotno na pot v jutri. Poleg tega mi je izziv, da začnem z revitalizacijo stranke, ki je uspešno naredila nekaj pomembnih korakov v gospodarstvu, ima deset poslancev in štiri ministre, a nizko javnomnenjsko podporo.« Dodal je, da verjame, da lahko z nadgradnjo obstoječega načina dela izboljšajo podporo javnosti.

Stranka bo po njegovih besedah temeljila na socialno-liberalnih-trajnostnih načelih. Program naj bi podrobneje razčlenili na programski konferenci, ki bo sledila kongresu.

Morebitni protikandidati lahko kandidaturo vložijo še do 31. avgusta. Z izjemo Zdravka Počivalška kandidature sicer ni napovedal nihče drug, podporo pa mu že izrekli izvršni odbor, poslanska skupina in lokalni odbori. Sam pa je čivknil, da mu največ pomeni podpora dosedanjega predsednika Mira Cerarja, saj ga je ravno on osebno povabil k delu v svoji vladi in k delu v stranki.

Cerar je umik napovedal junija, po slabem rezultatu stranke na majskih evropskih volitvah.

Preberite še:

Komentarji: