Že izvoljeni v Savinjski statistični regiji

Nekateri so šampanjce odpirali že od trenutka, ko je bilo znano, da na tokratnih volitvah nimajo protikandidata.
Fotografija: Franjo Naraločnik, župan Ljubnega. FOTO: Brane Piano/Delo
Odpri galerijo
Franjo Naraločnik, župan Ljubnega. FOTO: Brane Piano/Delo

V Zgornji Savinjski dolini sta si nova mandata že s tem, ker nista imela protikandidatov, zagotovila Franjo Naraločnik v občini Ljubno in Matej Pečovnik v Nazarjah. Naraločnika je ta tretji mandat spet s skupino volivcev predlagala Greta Naraločnik z njune ekološke turistične kmetije Kolar, kjer se župan ukvarja z dopolnilno dejavnostjo. Matej Pečovnik je v Nazarjah dobil svoj drugi mandat, spet pa ga je s skupino volivcev predlagala sorodnica Nataša Pečovnik Perme.

Matej Pečovnik, župan Nazarij. FOTO: Brane Piano/Delo
Matej Pečovnik, župan Nazarij. FOTO: Brane Piano/Delo


Na Polzeli je Jože Kužnik postal župan na predlog SDS že leta 2012 na nadomestnih volitvah in nasledil Ljuba Žnidarja, tudi leta 2014 pa je postal župan na predlog SDS. Na tokratnih volitvah je tudi on, kakor številni slovenski župani, raje kandidiral s podporo skupine volivcev.

Jože Kužnik, župan Polzele. FOTO: Brane Piano/Delo
Jože Kužnik, župan Polzele. FOTO: Brane Piano/Delo


Misja že štirikrat brez konkurence

 
Župan Podčetrtka Peter Misja bo občino vodil že četrti mandat in že četrtič na volitvah sploh ni imel protikandidata. Misja, nestrankarski kandidat, pravi, da zaradi dejstva, da ni imel protikandidata, ni nič bolj zadovoljen: »Zadovoljen sem bolj zato, ker občina dobro dela. Tovrstne pozornosti ne potrebujem, kandidiral sem zato, ker imamo veliko novih in zahtevnih projektov, ki jih moramo izpeljati.« Med njimi je tudi ponovna ojezeritev Vonarskega jezera, ki bo povezalo Rogaško Slatino, Podčetrtek in še hrvaški občini Zagorska Sela in Hum na Sutli.

Peter Misja bo občino Podčetrtek vodil že četrti mandat in vsakič je županovanje prevzel brez protikandidata. FOTO: Roman Šipić/Delo
Peter Misja bo občino Podčetrtek vodil že četrti mandat in vsakič je županovanje prevzel brez protikandidata. FOTO: Roman Šipić/Delo


Precej več dela kot Misja je imel doslej Franc Leskovšek v Dobju, eni najmanjših slovenskih občin, ki ima 824 volilnih upravičencev. Letos Leskovšek, kandidat SLS, prvič ni imel protikandidata in bo občino vodil že tretji mandat. Na lokalnih volitvah leta 2014 in 2010 je vsakič moral celo v drugi krog. Svoj drugi mandat je brez protikandidata dobil tudi župan občine Vojnik, Branko Petre, ki ga je predlagala Nova Slovenija.

Komentarji: